Insänt
08:58 | 4 september 2023

Lions Elviskonsert den 3 september 2023

I söndags anordnade Lionsklubbarna i Kolsva och Köping en Elviskonsert på Forum i Köping.

Nettobehållningen skänks till Barndiabetesfonden, för forskning kring diabetes typ 1.

Programmet inleddes med information från Elina Starhagen om
barndiabetesfonden. Hon berättade att numera är denna fond inriktad på alla som får diabetes typ 1, både vuxna och barn. Typ 1 patienter har ingen egen insulinproduktion och måste hela tiden tillföra rätt mängd insulin för det behov som gäller just nu. Forskningen utanför universiteten måste förlita sig på helt på frivilliga bidrag och där utgör Lions den enskilt största donatorn.

Elviskonserten avnjöts av cirka 150 personer. Publiken utgjordes huvudsakligen av de som var unga på 50- och 60-talen. Mikael Wretholm sjöng idel Elvislåtar och berättade där emellan om Elvis liv. Repertoaren spände över jail-house rock, gospelsånger, italienska folksången ”it´s now or never”, Amazing Grace och Elvis version av It´s My Way”. Bandet som kallade sig SAO var en oktett med en härlig blåssektion med två trumpeter (även flygelhorn) och en saxofon (sopransax, barytonsax, bassax). I övrigt gitarr, bas, trummor och keyboard. Publiken njöt i fulla drag och ropade även in ett extra nummer.

Lionklubbarna önskar att få tacka både publik och medverkande för deras hjälp till ett bidrag för diabetesforskningen.

Håkan Porthén


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-