Debatt
13:47 | 10 februari 2024

Svar på debattartikeln ”SD – svik inte era väljare i KAK-regionen”

Sverigedemokraterna replikerar.

Sjukhuset i Köping. Foto: John Samuelsson

Under torsdagen (den 8 februari) publicerade Magazin24 en debattartikel med rubriken ”SD – Svik inte era väljare i KAK-regionen”. Den kan du läsa här.


Nu svarar Sverigedemokraterna på debattartikeln:

Sverigedemokraterna – för hela Västmanland

Ingen behöver överdriva när man framför att Socialdemokraterna har misskött regionens ekonomi. Och vi behöver inte anstränga oss särskilt hårt för att komma fram till att Socialdemokraterna är orsaken till att det finns enorma brister i bland annat investeringarna av Köpings sjukhus.

Det är fint att Socialdemokrater i olika nivåer går hårt fram med att vara självkritiska och erkänna sina brister och i det här fallet förtydligar man att man ”har haft förslag framme men de har av olika anledningar inte varit genomförbara”. Det hade varit intressant att veta mer kring dessa anledningar? Varför prioriterade ni bort Köpings sjukhus (S)? Och varför ifrågasatte ni inte projekteringen av NAV och att dess kapacitet för operationer skulle täcka hela länets behov? Socialdemokraterna hade inga problem med att gå vidare med förslaget att bygga bort Köpings framtid. Och de verkar inte ha något problem med att ta ytterligare 88 miljoner per år från vården till utökade lokalkostnader.

I sann Socialdemokratisk anda tar de beslut utan någon tanke på framtiden eller vad förslagen kommer att få för konsekvenser.

Vi tar ansvar för det beslut som vi kommer att fatta på Regionfullmäktige den 13 februari. Vi tar, till skillnad från (S), även ansvar för Socialdemokraternas brist på fokus och ogenomtänkta beslut.

För Socialdemokraterna har aldrig haft något tydligt fokus. Sverigedemokraterna har ett fokus, ett fokus inställt på framtiden. En målbild att arbeta efter för att säkerställa att alla invånare i Västmanland får tillgång till en trygg vård.

Precis som vid alla stora förändringar generar det här en oro. Det har vi stor förståelse och respekt för. Och vi kommer att ta er oro på allvar när vi arbetar vidare mot den här målbilden som är ett viktigt första steg för att beskriva hur vi vill att vården ska se ut i framtiden.

Vi säkerställer att ett akut omhändertagande finns kvar i Köping. Vi säkerställer att Köpings sjukhus har en framtid och möjlighet att utvecklas. Och vi kommer framöver säkerställa en tillgänglig, trygg och nära vård för hela Västmanlands län.

Gisela Carstinge, regionråd Sverigedemokraterna

Ingvar Jonsson, regionråd och gruppledare Sverigedemokraterna

Janeth Persson, regionråd Sverigedemokraterna


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-