Basket
13:10 | 8 juni 2021

Gustav Hansson lämnar Köping Stars

Den 26-årige pointguarden stannar i Sverige, men flyttar norrut.

Gustav Hansson. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Gustav Hansson kom till Köping Stars inför den gångna säsongen efter sex säsonger i Jämtland Basket. Under säsongen visade 26-åringen upp ett stabilt spel med fina 48.4% i skottprocent bakom trepoängslinjen samt ett snitt på 24 spelade minuter och knappt åtta poäng per match, men till nästa säsong byter Hansson matchlinne. Pointguarden har nämligen skrivit på för Umeå BSKT.

– Det känns väldigt bra och roligt att det är klart att jag spelar för Umeå BSKT nästa säsong. Jag hade bra samtal med coach Boris om hur han ser på laget och min roll i det. Jag ser detta som en bra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Gustav Hansson i en kommentar på SBL Herrs hemsida. 

Umeåtränaren Boris Balibrea:

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen, det här visar ännu en gång att vi är på rätt väg och att folk får mer och mer förtroende för Umeå.

Köping Stars skriver följande på klubben Instagram-konto:

”Stort grattis och lycka till Gustav och sambon Mika som flyttar till Umeå! Köping och regionen vi verkar i kunde tyvärr inte matcha den helhetslösning som Umeå som stad kan erbjuda. På återseende i KBS i höst”.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av UMEÅ BSKT (@umeabskt)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-