Basket
11:59 | 13 januari 2023

Stars storfavoriter när jumbon kommer på besök

Tränare Gehrke varnar dock för motståndet.

Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

Köping Stars föll mot Södertälje i senaste omgången av SBL. Under fredagskvällen har laget en stor chans att ta sig tillbaka i vinnarspåren när jumbon Fryshuset kommer på besök till Köpings Bad & Sport.

Fryshuset står på noll inspelade poäng hittills, precis som förra säsongen, men Stars-tränaren Torbjörn Gehrke anser att Stockholmslaget är farliga trots allt. I sin krönika på klubbens hemsida inför fredagens match tar han upp Fryshusets möte med Norrköping som ett bra exempel (Dolphins vann med 86–70).

”För att fastslå att Norrköping inte spelade så illa som det beskrevs i direktsändning så skjuter Norrköping 61 procent från 2 poäng och 32 procent från 3 poäng, Norrköping vinner returtagningen med 43-27 och har ”bara” 14 bortkastade bollar samt har 18 assist. Det är inte grymt –  men det är inte dåligt. Att med de siffrorna ”bara” vara i ledning med sex poäng med fyra minuter kvar av matchen visar tydligt att Fryshuset gjorde ett mycket bra jobb och det ska de ha cred för och som Stars bör vara varse inför vår match!”, skriver Gehrke.

Stars-tränaren vill att hans lag ska vara fullt påkopplade från uppkast.

”Inför fredagsmatchen mot Köping Stars är kanadensaren Jahmal Jones tveksam till spel då han varit frånvarande för en skada i cirka en månad. Men han var inte långt ifrån spel mot Norrköping, enligt den information vi fått, så vi räknar med att han spelar mot oss. Med Jahmal Jones i truppen och med det spel som Fryshuset spelar nu så kommer Fryshuset att vinna en match i år. Tro mig! Vi måste inse detta och se till att det inte blir vi som sitter med Svarte Petter i hand när musiken tystnar”.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-