Bowling
17:48 | 14 september 2023

Förstärkt IKW/KBK ska etablera sig i Elitserien

”Både mentalt och fysiskt är vi redo för det som väntar”.

IKW/Köping BK tvingas till kval för att behålla elitserieplatsen förra säsongen. Det vill de undvika den här säsongen. Foto: Elissa Mehmet

IKW/Köping BK är redo klubbens andra raka säsong i Elitserien. På lördag är det seriepremiär där BK Kaskad från Norrköping väntar på hemmaplan.

– Det känns bra. Vi känner oss redo. Det har varit ganska intensivt på slutet med att välja oljeprofiler, men vi känner ändå att vi har en plan och är trygga med det lag vi tagit ut. Fördelen vi har den här säsongen jämfört med tidigare är att vi har 12–13 gubbar vi kan välja på till A-laget. Tidigare har vi varit mer begränsade. Det känns stabilt, säger IKW/KBK:s Viktor Danielsson.

Förra säsongen tvingades Köpingslaget kvala för att behålla sin plats i landets högsta bowlingserie. Ett scenario de helst vill undvika framåt vårkanten.

– Ja, vi har sagt att målsättningen först och främst är att undvika ett nytt kval. Vi vill etablera oss i Elitserien, säger Danielsson.

Redan i maj presenterade IKW/KBK sitt första nyförvärv i form av Alfred Obert. Sedan dess har även Emil Fahlén anslutit samtidigt som Vesa Rontti lämnat laget.

– Truppen känns solid. Vi kom igång lite tidigare än vanligt med träningen. Både mentalt och fysiskt är vi redo för det som väntar.

Carl Eklund. Foto: Pontus Ekroth

IKW/KBK har som bekant ett äss i rockärmen. Snart 18-årige Carl Eklund blir en nyckelspelare även denna säsong i Elitserien.

– Carl var borta en del förra säsongen, men nu ser det ut som att han kommer vara med ganska mycket i början. Han är med i premiären och de första bortasvängarna. Sen får vi se, men om Köpingsborna vill se en världsmästare bowla så kan de komma till hallen på lördag, säger Viktor.

Hur ser du på att möta BK Kaskad i premiären? 

– Det är ett bra lag och de kommer vara lika starka som förra säsongen, men de kommer inte ha något i Köping att göra, avslutar Viktor Danielsson kaxigt.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-