Fotboll
17:51 | 21 april 2024

KFF nollade KBK i division 3-derbyt

Inhopparen Valentin Pirraku matchvinnare med sina två mål.

KFF:s Valentin Pirraku med en av sina två mål i derbyt mot KBK. Foto: David Eriksson

Det var blåsigt och kallt på ”Krillan”, men det bjöds på heta känslor och tre mål när Köping FF och Kungsör BK gjorde upp under söndagseftermiddagen. KFF gjorde samtliga mål och vann med 3–0 (1–0).

Den första halvleken var jämn och båda lagen skapade chanser framåt. Rezene Berhane hade hemmalagets första stora chans när han blev fri med Kungsörsmålvakten Jonathan Bergstedt, men Berhanes avslut gick mitt på Bergstedt. Kungsör i sin tur fick ett jätteläge vid en hörna där Amir Fadhel fick möta bollen ostört med pannan. KFF-målvakten Emil Björklund visade dock prov på snabba reflexer och kunde rädda nicken.

De första 45 minuter stördes i övrigt av flera skador som drog ner på tempot i matchen. KFF tvingades byta ut både Robin Twine och Edvin Nyberg i första halvlek medan KBK fick byta ut nyss nämnde Amir Fadhel.

Till slut var det en inhoppare som bröt dödläget. KFF:s Valentin Pirraku blev snyggt assisterad av Rezene Berhane och kunde skjuta in 1–0 i slutet av den första halvleken. Ett resultat som stod sig till halvtid.

I andra halvlek flyttade Kungsör upp positionerna och gick för en kvittering. Det gav Köping omställningsmöjligheter och vid just en sådann kom 2–0, återigen genom Valentin Pirraku.

I slutminuterna fick KFF sen en straff efter att Abdulkadir Bashir Sheikh blivit fälld i straffområdet. Rezene Berhane klev fram och rullade in slutresultatet 3–0.

För KFF innebär segern att de nu står på sex inspelade poäng efter tre omgångar. KBK i sin tur har en inspelad poäng efter lika många spelade omgångar.

I nästa omgång ställs Köping FF mot IF Eker Örebro på bortaplan. Kungsör BK möter Yxhult på hemmaplan nästa helg.