Ishockey
14:36 | 21 februari 2024

Nu inleds kvalspelet för IFK och KIK

Första matchen i bäst av tre för båda lagen under kvällen.

Foto: Jörgen Hjerpe/arkiv

IFK Arboga stod för en stabil grundserie i Hockeytvåan Västra B och slutade tvåa i tabellen, endast tre poäng bakom seriesegrarna Kumla Hockey. Kungsörs IK i sin tur gick fram som en ångvält i Hockeytrean Örebro/Västmanland, vann 19 av 20 matcher och vann serien med 22 poängs marginal ner till tvåan HC Örnen/Örebro HU.

Nu väntar play off-spel för båda lagen och detta inleds under onsdagskvällen.

IFK Arboga kliver in i play off 1 till kvalserien för HockeyEttan och ställs där mot Kils AIK i bäst av tre matcher. Arboga och Kil möttes även i fjol och den gången vann Kil med 2–1 i matcher. Ett snöpligt uttåg som IFK nu vill ta revansch för.

Första matchen i bäst av tre spelas i Kil ikväll. Returen spelas i Arboga på lördag och en eventuellt helt avgörande match spelas i Arboga på söndag. Vinnaren mellan IFK och Kil går sen vidare till play off 2 som inleds den 28 februari.

”Vi kommer till dagens match med en grym krigarseger i fredags och två bra ispass i ryggen”, skriver IFK Arboga på klubbens Instagram-konto. 

Kungsörs IK kliver in i play off 2 i jakten på en plats i Hockeytvåan. KIK ställs mot Kristinehamns HT. Första matchen i bäst av tre spelas i Kristinehamn under onsdagskvällen. Returen spelas i Kungsör på fredag och en eventuellt helt avgörande match spelas i Elite Sängar Arena på söndag.

”Vi är taggade till tusen och ska göra allt för att ta med en seger hem till kungariket”, skriver Kungsörs IK på klubbens Facebook-sida. 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-