Motorsport
12:02 | 26 augusti 2023

Eliasson gjorde tillfälligt inhopp i Västerås – slutade tvåa

SMK Arboga-föraren trivdes på Västerås Motorstadion och ser fram emot nästa RallyX Nordic-tävling i Norge.

Noel Eliasson under SM-deltävlingen i Västerås där han hoppade in och slutade tvåa bakom segraren Jimmy Bergander och före Fredrik Avelin från Kolbäck. Foto: Noel Eliasson Motorsport

Noel Eliasson har haft en motig säsong i nya serien RallyX Nordic. Därför bestämde han sig för att göra ett inhopp i crosskarten igen vid förra helgens SM-deltävling på Västerås Motorstadion. Tanken var att få tillbaka lite tävlingstempo inför Rallyx Nordic i Norge denna helg, men det blev bättre än så.

Efter tre raka förstaplaceringar i kvalheaten av huvudklassen Xtreme tog sig Eliasson vidare till A-final som etta. I finalen blev det sen en andraplats, trots en dålig start på det blöta underlaget i Västerås. Noel var bara några meter från att bli högst upp på prispallen.

– Såklart lite surt med en andraplats med så nära till vinst, men med den motiga säsong vi har haft i år så är vi supernöjda med helgen. Vi har haft väldigt bra fart, jag vågar lita på karten och framförallt har starterna fungerat, något som har varit en av våra svagheter detta år, säger Noel.

Han fortsätter:

– Det långa sommaruppehållet verkade vara nyttigt. Jag har hunnit tagit studenten, hunnit tänka och resonerat med mig själv massvis. Framförallt har vi hunnit träna och testa en hel del i lugn och ro och kunnat fokusera på vissa detaljer i körningen. Det verkar ha gett resultat både resultat- och körningsmässigt.

Under veckan har Noel Eliasson och hans team servat karten inför denna helgs tävling i RallyX Nordic som avgörs i norska Skien.

– Den riktiga tävlingsmotorn ska i nu. Efter växellådshaveriet så är den iordninggjord och nypreppad. Så vi ska hinna byta motor samt bromsa den innan torsdagkväll när vi ska stå uppställda och klara i Skien. Det blir en intensiv vecka, men med ett sådant här resultat i Västerås blir det förstås lite lättare och roligare, säger Noel.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-