DEBATT
11:03 | 19 maj 2023

”Är pensionärer välkomna på Mälartåg?”

Pressansvarig på Mälardalstrafik svarar på insändare.

Mälartåg vid plattform sommar. Foto: Mälardalstrafik.

Vi hälsar alla pensionärer välkomna att resa med Mälartåg – och är glada att insändarskribenten ”F.d. Kungsörsbo numera Vingåkerspensionär” uppmärksammat den nya biljetten Movingo 5/30.

Vi ser redan efter en månad att biljetten blivit uppskattad. Med fem resdagar och lokaltrafiken i princip på köpet kan biljetten vara ett prisvärt alternativ även för pensionärer, inte minst för sommarutflykter runt om i Stockholm-Mälardalen.

Om du köper en Movingo 5/30-biljett för maxpriset 1 360 kronor, exempelvis sträckan Vingåker-Stockholm, kan du dessutom resa obegränsat med Mälartåg och omgivande lokaltrafik i hela Stockholm- Mälardalen under fem valfria dygn under en månad. Det kan bli många trevliga och prisvärda dagsutflykter, från Linköping i söder till Gävle i norr.

När det gäller frågan om seniorrabatter för enkelbiljetter är det viktigt att påtala att Mälartågs trafik är samhällsfinansierad. Det betyder att alla våra biljetter redan från början är subventionerade av skattemedel.

Vi vill att så många som möjligt ska välja att resa hållbart med oss, samtidigt måste vi värna om allas våra skattepengar. Det gör att vi måste göra överväganden hur vi prioriterar när vi tar fram nya biljetter och koncept.

Vårt val har varit att prioritera att ta fram en prismässigt attraktiv biljett – Movingo 5/30 – för dem som reser ofta med oss, 1-2 gånger i veckan, till jobb och studier eller på fritiden. Bland våra sex ägarregioner varierar det också huruvida de erbjuder seniorrabatt i sin kollektivtrafik eller inte.

Det gör att Mälardalstrafik, som ägs och styrs gemensamt av dessa regioner och där enighet måste finnas, i dagsläget valt att inte erbjuda detta på Mälartåg.

Vi hoppas ändå att du väljer tåget vid kommande resor.

Katarina Myrberg
Pressansvarig Mälardalstrafik


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-