Västmanland
11:47 | 9 juni 2021

Glädjebeskedet: En anhörig får vara med på BB

Dock gäller strikta regler: ”Vissa viktiga förbehåll"

Region Västmanland. Foto: Gunilla Skogman/arkiv

Under tisdagen meddelade Region Västmanland att det nu är tillåtet för en anhörig att vara med på BB under förlossningen. Lättnaden i restriktioner kommer dock med strikta regler för anhörigas BB-besök.

– Smittspridningen minskar i samhället samtidigt som det finns stor efterfrågan på lättade restriktioner för anhöriga när det gäller besök på BB. Därför blir det nu möjligt med anhörigbesök igen, men med vissa viktiga förbehåll, säger Joakim Samuelsson, chef för kvinnokliniken i ett pressmeddelande från Region Västmanland.

Här är de regler som gäller från den 8 juni:

  • Vid själva förlossningen får endast en anhörig närvara hos den som föder. OBS! Den anhöriga ska vara en och samma person och får inte bytas ut mot annan anhörig.
  • Den anhöriga får inte ha förkylningssymptom eller liknande covidsymptom.
  • Som vanligt får den anhöriga övernatta endast om ledig plats finns.
  • Inga syskon får följa med till BB.
  • Den anhöriga bör använda munskydd under sin vistelse på BB och inom sjukhuset.

– Det är glädjande att vi nu kan lätta något på de besöksrestriktioner som infördes för anhöriga i samband med pandemiutbrottet för mer än ett år sedan. Men att öppna BB för besökare igen måste ske ansvarsfullt. Pandemin är ännu inte över och som anhörig måste man ovillkorligen rätta sig efter de förhållningsregler som kommer från personalen på BB, säger Joakim Samuelsson.

”BB är den enda delen av kvinnoklinikens verksamhet som lättar på sina restriktioner beträffande besök. På de övriga enheterna gäller fortfarande besöksförbud”, meddelar Region Västmanland.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-