Hallstahammar
05:47 | 27 mars 2021

Ek’s Gelato tar plats på Hammartorget

Naffe Ek laddar för en glassig vår och sommar i centrala Hallstahammar.

Naffe Ek öppnar glasskiosk i Hallstahammar. Foto: Michaela Ericzén

I mitten av april slår Ek’s Gelato upp portarna, eller kanske mer korrekt uttryckt, luckan, till en helt ny verksamhet i den gamla korvkiosken på Hammartorget i Hallstahammar.

Detta efter månader av hårt arbete sedan 27-årige Naffe Ek tog över lokalen.

– Vi har rivit ut, renoverat och städat, det var ett tufft jobb, konstaterar han.

Naffe kom till Sverige från Syrien för cirka tio år sedan. Han har utbildat sig till bagare och konditor och arbetar på Håkans hembageri i Hallstahammar, något han kommer att fortsätta med även när kiosken öppnar.

– Under hela tiden jag har förberett lokalen så har jag jobbat samtidigt och gjort det här på min fritid. Jag vill ha en fast inkomst. Glasskiosken kommer jag att driva på min fritid och om det går bra kanske jag anställer någon, men då vill jag först se att efterfrågan finns.

Ek’s Gelato kommer att sälja äkta italiensk gelato och mjukglass.

– Jag har inte hittat någon som erbjuder gelato i den här regionen, och framförallt inte riktig italiensk gelato av hög kvalitet.

Naffe kommer att köpa glass från Onyx Trading AB, kanske mer känt som Go’ glass i Hjortkvarn. Och det var just där han hämtade sin inspiration.

– Jag besökte och gick en kurs hos dem. Jag har länge haft en idé om att starta något eget, en glasskiosk. Och när jag såg att kiosken skulle säljas tänkte jag mer och mer på det innan jag bestämde mig för att köra.

När den här tidningen trycks är målet att kiosken ska ha utrustats med skyltar som gör helhetsintrycket trevligare.

– I den mån jag har kunnat har jag tagit hjälp av lokala företag, bland annat med skyltarna. Det är viktigt att man stöttar varandra, säger Naffe.

Hallstahammars kommun har godkänt att Naffe ställer ett mindre bord och stolar i anslutning till kiosken.

– Bara så att man har någonstans att sitta, men det blir väldigt enkelt.

Hur har reaktionerna varit på att du ska öppna Ek’s Gelato?

– Jag hade aldrig trott att folk skulle bli så glada, jag blir stoppad av främlingar som är jätteglada och förväntansfulla, så det känns väldigt hoppfullt och det hjälper mig att utvecklas.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-