Hallstahammar
14:56 | 9 juli 2021

Filmskapare från Hallstahammar får ekonomiskt stöd av regionen

Får bidrag för sitt projekt ”Fågelskrämman”.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Den regionala filmverksamheten utlyser filmstöd till film tre gånger per år. Stödet kan gå till utveckling och produktion av kort- och dokumentärfilm eller utveckling av manus för långfilm och kortfilm med tydlig koppling till Västmanland. Nu har Region Västmanland meddelat vilka tre filmare som tilldelas regionens filmstöd i omgång två 2021.

En av dem är Hallstahammarbon Alice Elofsson. Hon får 15 000 kronor i stöd för sitt projekt ”Fågelskrämman”.

Alice Elofsson. Foto: Region Västmanland

”Alice är uppvuxen och bosatt i Hallstahammar och älskar allt från att skriva manus, regissera, fotografera till att redigera. Hennes intresse för film ledde 2016 till Prague Film School där hon stormtrivdes, och till och med slog skolans rekord i flest vunna priser för sin examensfilm. Sen dess har hon ställt upp på lite mindre projekt och i en del filmtävlingar. I hennes nya film är huvudkaraktärerna fågelskrämmor. Det kommer sig från att hon en dag kom att tänka på att hon aldrig sett en film där en fågelskrämma haft ett annat syfte än att vara just läskig, och tyckte det kunde vara kul att ge fågelskrämmor ett nytt rykte. Hon började skriva och landade i en komedifilm om en fågelskrämma som har allt annat än lätt att behålla en vän”, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

De andra två filmaren som får stöd av regionen är Västeråsbon David Andersson för sitt projekt ”Guy Manley” samt Skinnskattebergsbon Amanda Wirlander för projektet ”Dies Caligo”.

– Det är kul att se att det finns så många duktiga filmskapare i regionen. Genom det här bidraget så vill vi från regionen uppmuntra till att skapa berättelser från Västmanland och öka kulturutbudet i regionen, säger Daniel Östborg, kulturutvecklare för film vid Region Västmanland.

Tidigare i år fick Shahab Mehrabi från Köping och Arbogasonen Henrik Pilerud bidrag för sina långfilmsdebuter.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-