Västra Mälardalen
12:56 | 24 april 2021

Lokala talanger beviljas stöd för långfilmsdebuter

Shahab Mehrabi från Köping och Arbogasonen Henrik Pilerud får 20 000 kronor var.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Årets första grupp av filmare som tilldelas regionens filmstöd har blivit utsedda, och fyra filmare får stöd för sina filmprojekt.

– Den regionala filmverksamheten utlyser filmstöd till film tre gånger om året. Stödet kan gå till utveckling och produktion av kort- och dokumentärfilm eller utveckling av manus för långfilm och kortfilm med tydlig koppling till Västmanland, skriver Film Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Totalt inkom nio ansökningar, av dessa beviljades fyra stöd.

Arbogasonen Henrik Pilerud har beviljats 20 000 kronor för sitt projekt ”Call of the Unseen” som han arbetat med de senaste tre åren.

Henrik Pilerud. Foto: Privat

”Det blir hans debutlångfilm och det är en historia som tar tittaren med på en fantasifull resa. Med influenser från bland annat nordisk mytologi möter tittaren spännande platser och mystiska varelser. Det är en berättelse om att våga trotsa sin egen rädsla och bekvämlighet och att ge sig ut i det okända. Vilket även är vad projektet inneburit för Henrik själv, ett stort steg ut i det okända och otrygga, för att förverkliga ett så stort projekt.”

Även Shahab Mehrabi från Köping beviljas 20 000 kronor för sitt projekt ”En kamelonts rättegång”.

Shahab Mehrabi. Foto: Privat

”Shahab tog studentexamen från Ullvigymnasiet i Köping 2014. Sedan dess har han studerat film på Fridhems folkhögskola, Akademin Valand och Almas manusutbildning. Parallellt med sina studier har Shahab gjort tre uppmärksammade kortfilmer som har kammat hem fina priser på olika filmfestivaler. När studierna tog slut januari 2021 bestämde Shahab sig för att flytta hem till Köping och påbörja sitt arbete med sin debutlångfilm, en kameleonts rättegång.”

Matilda Wikingson beviljas 15 000 kronor för projektet ”Profetia” och Christofer Ahde 15 000 kronor för ”Bilder av Engelbrekt”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-