Kultur & nöje
17:51 | 18 december 2020

Hallstaungdomar ordnar webbsänd konsert till förmån för Musikhjälpen

Under Balkongen vill skapa aktiviteter och mötesplatser för Hallstahammars ungdomar.

Under Balkongen har skapat en insamling till Musikhjälpen. Foto: Pressfoto

När coronapandemin lamslog världen och evenemang av olika kaliber över hela jorden ställdes in och sköts upp bildades ”Under Balkongen” i Hallstahammar. En ung arrangörsgrupp som vill skapa aktiviteter och mötesplatser för ungdomar i Hallstahammar med omnejd.

Den 19 december arrangerar Under Balkongen en livesändning med olika lokala artister, och samlar samtidigt in pengar till Musikhjälpen.

– Vi kommer ha en livesändning den 19 december till förmån för musikhjälpen med liveakter som musik, konst, utmaningar och annat kul. Vi har pratat med unga musiker som får bidra med sin akt till kvällen. Vi vill skapa en säker mötesplats för unga och låta de ta plats i medier när de till exempel inte kan stå och spela på en livescen, säger Saga Tuuvas, språkrör för Under Balkongen.

Hur kommer det sig att ni bestämde er för detta?

– Vi ville göra någonting för att stötta Musikhjäplen 2020 och tyckte att en livesändning var ett roligt alternativ istället för att kanske ha en konsert eller annat evenemang då många människor skulle samlas. Vi ville också uppmärksamma årets tema som är allas rätt till vård, det tycker vi är väldigt viktigt, speciellt nu i så osäkra tider.

Under Balkongen startades i april 2020 och består idag av nio stycken ungdomar, och välkomnar nya medlemmar.

– Vi har vuxit mycket sen vi startade i våras. Vi har nästan dubblat i antal. Vi tar in nya medlemmar allt eftersom och det är väldigt kul att folk vill gå med.

Hur går det att driva en arrangörsgrupp i pandemin?

– Det har varit annorlunda att göra evenemang under pandemin men vi har anpassat oss efter restriktionerna och har en säkerhetsansvarig medlem.

När smittspridningen framöver har mattats ner och livet kan börja återgå till det normala har Under Balkongen höga förhoppningar inför framtiden.

– Vi vill satsa på större evenemang som festivaler och liknande när det är säkert att samla flera människor på samma plats, men tills dess är alla våra evenemang coronaanpassade och följer alla restriktioner.

Lördagens livesändning kommer att finnas på Facebook, Youtube och Twitch, där gruppen heter @UnderBalkongen.

– Man kan också donera pengar till vår bössa som finns på våra sociala medier, säger Saga.

Hur känns det att bidra till Musikhjälpens insamling?

– Det känns bra att göra något som kommer att hjälpa de i nöd, speciellt i tider som dessa när vården är väldigt viktig och högt belastad.

 

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-