Kolbäck
05:46 | 12 november 2021

Invigning av ny mötesplats för äldre

”Stället för dig som är rik på år och kanske erfarenhet.”

Foto: Hallstahammars kommun

Den 18 november är det invigning av Myrans mötesplats i Kolbäck. På entréplanet till Hallstahems nybyggda trygghetsboende för personer som är 55 år och äldre huserar Myrans mötesplats.

”Stället för dig som är rik på år och kanske erfarenhet”, skriver Hallstahammars kommun på sin hemsida.

På förmiddagen den 18 november blir det först en officiell invigning när socialnämndens ordförande klipper bandet och därefter bjuder man in till öppet hus.

Framöver kommer man att anordna sociala aktiviteter som skapande verksamhet och teknikcafé, det finns även planer på olika typer av underhållning och gemensamma luncher. Aktiviteterna leds av aktivitetshandledarna Sanna, Anne och Anna på Seniorglädje.

– Till Myrans mötesplats är alla varmt välkomna! Du behöver inte vara hyresgäst hos Hallstahem eller bo i trygghetsboendet, hälsar Sanna, Anne och Anna via Hallstahammars kommuns hemsida.

Myrans mötesplats blir en av fyra verksamheter i Hallstahammars kommun, tillsammans med Hästhoven och Seniorfyran i Hallstahammar och Hjärtpunkten i Kolbäck.

– Den sociala samvaron är en viktig pusselbit för att våra årsrika ska leva ett gott och hälsosamt liv, det kan vi främja genom att skapa arenor där man kan mötas för att delta i både fysiska och sociala aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna, säger Paolo Sandbom som är enhetschef för förebyggande verksamhet där mötesplatser för seniorer ingår.

– Det känns väldigt kul och viktigt att vi har fått till en så bra lösning med en mötesplats i markplan på Myran. Den möjliggör för de boende i huset – och seniorer i hela kommunen, att knyta nya vänskapsband och aktivera sig med gemensamma aktiviteter. Myrans mötesplats blir en bra plattform för kommunen att kunna förebygga ensamhet hos våra äldre, säger Hallstahems vd Ulf Magnusson.

Ulf Magnusson, vd på Hallstahem. Foto: Pressbild

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-