Kolbäck
11:50 | 13 januari 2021

Mindre utsläpp upptäckt i Kolbäcks avloppssystem

Kommer at polisanmälas som miljöbrott.

I måndags kväll ryckte Räddningstjänsten ut till en fastighet på Herrevadsområdet i Kolbäck. Där hade fastighetsägaren känt lukt av bensin eller diesel från en golvbrunn i källaren. Räddningstjänsten undersökte också några närliggande fastigheter, där lukt upptäcktes.

Under tisdagen undersökte personal från Hallstahammars kommuns bygg- och miljöförvaltning samt tekniska förvaltningen vad som kan ha orsakat lukten i avloppet, uppger kommunen på sin hemsida.

Efter tisdagens undersökningar bedöms det oljebaserade utsläppet vara av liten omfattning och mycket lokalt.

– Vi från bygg- och miljöförvaltningen och från tekniska förvaltningen fortsätter att leta efter var utsläppet kommer ifrån och jag har under dagen besökt ett antal fastighetsägare och näringsidkare i området. Ännu har vi inte hittat orsaken, men undersökningarna av avloppsledningsnätet fortsätter. Och vi kommer även att polisanmäla detta som ett miljöbrott, säger Daniel Nordstrand, miljöinspektör i Hallstahammars kommun, till kommunens hemsida.

Kommunen uppger också att någon påverkan på dricksvattnet i Kolbäck inte har skett. Vattnet är som vanligt fullt drickbart.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-