Hallstahammar
10:10 | 14 april 2019

Nysatsning ska skaka liv i Hallstahammars kulturliv

Nya ordföranden vill återskapa glansdagar för Hallstahammars teaterförening.

Tommy Emterby tillsammans med Svante Thuresson som drog fullt hus i slutet av mars. Foto: Privat

1982 grundades Hallstahammars Teaterförening med Kerstin Engström som ordförande, och föreningen bidrog till att kulturen flödade i Hallstahammar.

– Det var väldigt mycket aktivitet förr i tiden och man tog hit kända namn som Allan Edwall, Sven-Bertil Taube och Jonas Gardell, men de senaste åren har man inte satsat och min analys är att det inte har varit tillräckligt mycket marknadsföring, säger Tommy Emterby som är ordförande sedan ett år tillbaka.

Nu är föreningen redo för en rejäl satsning. Den 20 mars drog föreställningen ”Svante Thuresson tolkar Beppe Wolgers” en nästan fullsatt salong i Sagabiografen i Hallstahammar, och till hösten och vintern har man bokat föreställningar som ”Selmas samlade vrede” med Görel Crona, ”En Frid(a) för själen” med Anne Bromée och ett besök av Carl Einar Häckner. I vanlig ordning sätter man även upp minst en barnteater varje vår och höst, nu närmast en föreställning om Bockarna Bruse den 27 april.

– Det är lite kul att vi bokade ”En Frid(a) för själen” med Anna Bromée, där hon tolkar Anni-Frid Lyngstads musik från 60-talet och framåt nu när det ska släppas nya Abba-låtar i höst. Då förväntar jag mig att vi ska fylla Sagabiografen.

Tommy Emterby går in på sitt andra år som ordförande.

– När jag blev tillfrågad att ta över ordförandeskapet tänkte jag vad det kan föra med sig, och efter att ha pratat med min sambo om hon också vill engagera sig så tänkte jag att det här kan bli ganska kul. Nu har ett år gått och jag trodde att det skulle vara kul, men det visade sig vara ännu roligare.

– Jag har bestämt mig för att slita häcken av mig för att sätta Hallstahammar på den kulturella kartan igen. Det vi tar hit är föreställningar med kvalitet, och att ta hit rätt föreställningar kräver fingertoppskänsla och att vi ser till vad invånarna vill se.

Utöver sitt ordförandeskap i Hallstahammars teaterförening är Tommy Emterby fritidspolitiker.

– Mitt politiska engagemang går att koppla ihop med det här. Jag anser att om man kan göra någonting bra för en annan människa ska man göra det. Det gäller inom både kultur och politiken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-