Hallstahammar
14:47 | 15 november 2023

Skogsavverkning i Hallstahammar inleds i december

Kommunen uppmanar invånare att hålla avstånd till maskinerna, av säkerhetsskäl.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Med start i december fram till månadsskiftet januari/februari 2024 kommer skogsavverkning ske uppe vid Duvhällarna i Hallstahammar. Invånare uppmanas att hålla sig på avstånd från skogsmaskinerna under arbetets gång.

”Vi vill varna för att gå i närheten av skogs­maskinerna när de är i drift! Håll ett av­stånd av minst 90 meter. Tänk särskilt på att ha koll så inga barn leker i när­heten av maskiner och av­verknings­områden”, skriver Hallstahammars kommun på sin hemsida. 

Vissa avverkningar kommer att ske i närheten av bostadsbebyggelse samt i områden där flera leder/stigar kommer att påverkas. Flera sträckor av motionsspåret vid motionscentrum i Hallstahammar kommer också att påverkas av skogsarbetet.

”Vissa ytor kommer att gallras, det vill säga glesas ur, så att kvarlämnade träd kan öka sin tillväxt. Avverkning kommer även att ske på grund av granbarkborre-angrepp. Särskilda varningsskyltar om att skogsavverkning pågår kommer att sättas upp i samband med avverkningen”, meddelar kommunen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-