Västmanland
13:07 | 7 juli 2021

Polisens vädjan: Lämna inte kvar tankkort i företagsbilen

Polisen ser en ökning av antalet inbrott där just tankkort tillgrips.

Foto: Pixabay

Så sent som i söndags skedde flertalet inbrott i företagsbilar i Köping där målet var att komma över tankkort. Via sin hemsida har polisen nu lagt ut en vädjan till företagare efter att flera nya tankkortsstölder upptäckts.

”Under hösten och våren har polisen tagit emot över 600 anmälningar från företagare som har haft inbrott i sina företagsbilar, och där tankkort har blivit stulna. I flera av fallen har också gärningspersonerna hunnit använda korten och tankat för tusentals kronor innan stölderna upptäckts. Framförallt är det företagare i Västmanlands län som har blivit drabbade. Men även företag i Enköping, Uppsala och Linköping har utsatts för inbrott i sina företagsbilar med samma tillvägagångssätt”, skriver polisen på sin hemsida.

På senare tid har antalet inbrott i företagsbilar ökat på nytt. Nu under semestertider befarar polisen att företagare som fortfarande förvarar sina tankkort i bilarna kan drabbas hårdare.

– Vi ser tyvärr ett tydligt uppåtgående. Samtidigt vet vi att många företagsbilar kan bli stående obevakade en längre tid under semestern, och då kan det dröja innan stölderna upptäcks, säger polisinspektör Alf Tillenius till polisens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att företagarna tar det här hotet på allvar och inte lämnar några tankkort i bilarna. Det kan bli en dyr historia, det har vi sett tidigare.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-