Ishockey
08:58 | 16 maj 2021

Bröderna klara för spel i Surahallen

Målvakt och forward ansluter till Surahammar – sportchefen: ”Laget ser väldigt intressant ut”.

Tv-sändningarna från Surahallen har fått pris. Foto: David Eriksson

Truppen börjar se mer och mer komplett ut i Surahammars IF. I fredags och i lördags presenterades ytterligare två nyförvärv – som dessutom är bröder. 22-årige målvakten David Otter ansluter från Bodens HF och 24-årige forwarden William Otter hämtas in från Kiruna IF.

– Laget ser väldigt intressant ut. Vi har fått behålla stommen från förra säsongen och sen kryddat det med flera intressanta nyförvärv. Med William och David Otter får vi in ytterligare två talangfulla och mycket målmedvetna spelare. Lagbygget är inte helt klart men jag måste hålla med om att det ser väldigt bra ut redan nu, säger Surahammars sportchef Jörgen Mähler till klubbens hemsida. 

David Otter kommer nästa säsong utmana Markus Ekholm Rosén om målvaktsposten i Surahammars IF. Förra säsongen hade den FoC Farsta-fostrade burväktaren en räddningsprocent på 91,1 %.

– Det var många faktorer som fick mig att vilja gå till Sura. En av dom främsta var att Surahammar är en seriös förening som vill framåt, å jag tror jag kan utvecklas i klubben och hjälpa laget att nå framgång i vinter. Sen är det ingen nackdel att Surahammar bara ligger lite drygt en timme från min hemort Enskede, säger David Otter till klubbens hemsida. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Surahammars IF 👊 (@surahammarsif1914)

Storebrorsan William Otter beskrivs som en poängstark forward med offensiv spets. Förra säsongen noterades han för 24 poäng (15 mål och nio assist) på 33 matcher för Kiruna IF.

– Sura hörde av sig tidigt under våren och visade ett stort intresse. Jag fick bra vibbar och kände att det kunde vara en kul utmaning att komma till en ny klubb. Sen är det så klart alltid kul att få möjlighet att lira ihop med brorsan, säger William Otter.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Surahammars IF 👊 (@surahammarsif1914)

Surahammars IF:s lagbygge till säsongen 2021/2022: 

Målvakt: Markus Ekholm Rosén (ny från Malung), David Otter (ny från Bodens HF)

Backar: Anton Ahlin, Oscar Forsman Larsson, David Lidström, Jesper Svadäng (my från Malung), Christofer Udd

Forwards: Samuel Ander, André Astley Rydberg, Hugo Bergström, Hugo Ek Koskela (ny från Grums), Jakob Forslund, Lukas Henze (ny från Lindlöven), Adam Karlsson (ny från Malung), Samuel Lidström, William Otter (ny från Kiruna IF), Hampus Pettersson, Marcus Wahlgren, Lukas Zukauskas (ny från Kaunas Hockey)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-