Ishockey
17:33 | 17 april 2021

Landslagsforward klar för Surahammars IF

Nyförvärvet: ”Jag längtar till hösten och att få visa fansen vad jag går för”.

Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Surahammars IF har presenterat klubbens andra nyförvärv inför nästa säsong. Den 22-årige forwarden Lukas Zukauskas, som bland annat gjort tre landskamper för Litauens landslag, är klar för spel i Surahallen.

– Det känns jättebra. Jag är rejält laddad inför kommande säsong och jag kommer nu ägna hela sommaren åt att förbereda mig på bästa sätt. Jag längtar till hösten och att få visa fansen vad jag går för. Som spelare ger jag allt i jakten på att nå mina mål och jag försöker alltid använda min fulla potential i spelet, säger Zukauskas till Surahammars hemsida.

Han fortsätter:

– Jag kan inte ljuga, jag är en ganska dålig förlorare och strävar hela tiden efter att utveckla mitt spel och vinna matcher åt mitt lag. Det händer att jag klandrar mig själv ganska hårt efter en dålig match, men det är också min drivkraft för att hela tiden bli bättre. I slutet är hockey allt jag lever för, det spelar ingen roll hur många gånger vi vinner eller förlorar. Jag ser mycket fram emot min chans i Surahammar och hoppas att jag ska göra våra fans nöjda.

Lukas Zukauskas har tidigare i karriären spelat juniorhockey i både Sverige och USA. Närmast kommer han från spel i Litauens högsta liga med Kaunas där han noterades för 29 poäng (tio mål och 19 assist) på 18 matcher.

– Vi hade honom på prov hos oss för ett drygt år sedan men lyckades då inte få loss honom från Kaunas. Nu har den biten löst sig och det känns jättebra. Med Lukas i laget får vi in en rejäl och fysiskt stark spelare med målsinne. Han är en vass forward med bra fart. Ett yrväder med kvalitet som gärna smäller på. Han har dessutom en hög ambition med sin hockey och jobbar stenhårt för att hela tiden bli bättre. Eftersom vi sett honom live och vet vad han går för så är han inte ett ”oskrivet kort” och det känns också väldigt bra, säger Surahammars sportchef Jörgen Mähler.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-