Surahammar
08:51 | 28 mars 2021

Surahammar får eget padelcenter till sommaren

Padelboomen breddar ut sig över Sverige. Nu har den kommit till Surahammar. "Vi ville göra något för hemorten", säger Stefan Liwing Gustafsson, en av grundarna till Surahammar Padelcenter.

Racketsporten Padel har sitt ursprung i Mexiko och har växt enormt i Sverige på senare år.

I dag finns padelhallar i Arboga, Kungsör och Köping bland annat. Till sommaren får även Surahammar en hall dedikerad till enbart padel.

Den kommer gå under namnet Surahammar Padelcenter och bakom idén står vännerna Stefan Liwing Gustafsson, uppväxt i Surahammar och Max Nordström, uppväxt i Hallstahammar. .

– Vi har båda ett stort intresse för padel och har spelat mycket tillsammans i Västerås. Jag och Max kände att vi ville göra något för hemorten och en padelhall kändes helt rätt, säger Stefan Liwing Gustafsson.

Efter att ha haft tankar på att bygga en padelhall en längre tid startade processen på allvar efter förra sommaren.

Nu är grundstrukturen och taket på plats på den nästan 1 200 kvadratmeter stora hallen längs Enbärsvägen.

– Vi tittade på flera platser, men det var inget snack när den här tomten dök upp. Det är ett väldigt bra läge med närheten till Industrileden (riksväg 66) som gör att det är lätt att hitta dit, säger Stefan.

Surahammars Padelcenter kommer ha totalt fyra banor. Tre för dubbelspel och en för singelmatcher.

– För oss var det viktigt att kunna erbjuda både och. Ibland går det inte att få ihop fyra personer och då är singelbanan perfekt. Personligen tycker jag att både singel- och dubbelspel är jäkligt roligt, säger Stefan.

Banorna kommer vara så moderna det bara går. Surahammar Padelcenter kommer använda samma leverantör som World Padel Tour, världens bästa padelliga.

– Allting kommer vara av riktigt hög kvalité.

Hur har intresset varit från Surahammarsborna kring byggandet av padelhallen?

– Jodå, snacket går ju. Det är många som hört av sig och är glada över att hallen kommer. Då slipper de åka till Västerås till exempel för att spela och vara aktiva.

Stefan Liwing Gustafsson berättar vidare att han och Max Nordström hoppas att padelhallen ska stå färdig innan sommaren. De hoppas att den sen ska bli som en mötesplats i kommunen.

– Hallen kommer vara obemannad, men det kommer finnas möjlighet att få experthjälp gällande utrustning och även möjlighet att få tränarhjälp. Vi hoppas att hallen ska vara en upplevelse och samtidigt bli en naturlig mötesplats i Surahammar. Nu i pandemitider kommer vi självklart att anpassa hallen så den är så smittsäker som möjligt. Samtidigt är padel en sport där det går att spela och samtidigt hålla avstånd.På sikt hoppas vi kunna få dit padelsugna från Ramnäs, Hallstahammar, Västerås med mera.

Stefan och Max poängterar dock att de inte gjort allt själva. De vill rikta ett stort tack till Bergkvist Arkitektur som designat hallen och till Stefans släkting Mårten Edvardson som har hand om byggandet.

– Utan dem hade det inte varit möjligt, säger Stefan.

Surahammar Padelcenter är dock inte ensamma med att bygga padelbanor i Surahammar. På Surahammars Golfklubbs mark kommer det byggas två utomhusbanor.

– Jag tycker det är jättekul! Det händer grejer i Surahammar och det är väldigt bra för hela kommunen, avslutar Stefan Liwing Gustafsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-