Ishockey
09:00 | 10 oktober 2021

Surahammar IF tog tredje raka efter förlängning: ”Det känns härligt att få två poäng”

Surahammar spelade sin tredje omgång i Hockeyettan under lördagseftermiddagen. Man mötte Nyköpings SK på bortaplan där det blev en minst sagt spännande match.

Surahammars IF. Foto: David Eriksson/arkiv

Surahammar IF vann under lördagseftermiddagen bortamatchen mot Nyköpings SK.

Surahammar började matchen väldigt starkt och hade övertaget hela första perioden. Där man tog en ledning med 0-3 och vann skotten med hela 4-18.

Man försökte gå ut med samma spelstil som i första men lyckades ändå inte hålla ihop. Nyköping reducerade till 1-3 och 2-3 under mitten perioden.

I starten på tredje perioden skulle även Nyköping kvittera till 3-3 och matchen gick till övertid. Men där plockade Surahammar hem det och via André Astley Rydberg åkte man hem med en seger. Två poäng till Surahammar och huvudtränaren Thomas Maikkula var nöjd efter segern.

– Det känns härligt att få två poäng, vi leder med 0-3 efter första perioden vilket är den bästa perioden vi gjort så här långt på säsongen. Vi försökte spela med samma stil som i första. Vi blev lite små då dem gjorde 2 mål i andra. Fantastiskt gäng som visar hjärta i laget och att åka till Nyköping och plocka två poäng det är viktigt, säger Thomas efter matchen.

– Ny match på onsdag vi tar en match i taget och tittar inte så mycket på tabellen. Den fina starten vi fått, killarna krigar på.

Matchstatistik: Nyköpings SK – Surahammar IF 3-4 (0-3, 2-0, 1-0, 0-1)

Målskyttar Surahammar: Marcus Wahlgren, Lukas Henze, William Otter och André Astley Rydberg

Skott: 26-33 (4-18, 11-8, 9-5, 2-2)

Utvisningsminuter: Nyköpings SK 2×2 1×5+20, Surahammar IF 2×2

Publik: 527

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-