Insänt
11:26 | 21 augusti 2021

Insänt: SPF Seniorerna Aktiv Arboga firade 50-årsjubileum

Onsdagen den 18 augusti kunde föreningen äntligen genomföra sitt 50-årsjubileum ”En dag i Folkets park” som egentligen skulle ha genomförts 2020.

Landshövdingen Minoo Akhtarzand hyllade den 50-åriga föreningen. Foto: Inger Kåberg Johansson

Föreningen bildades 1970 av makarna Gillis och Elsa Lund, och Gillis var föreningens första ordförande, som har följts av 14 olika personer som har axlat uppdraget under de 50 åren. Antalet medlemmar i föreningen har ökat år från år och vi är för närvarande cirka 800 medlemmar, vilket innebär att SPF Seniorerna Aktiv är största pensionärsföreningen i Arboga.

Portarna till Folkets park Arboga öppnade klockan 13, där man köpte sin biljett som man sedan kunde lösa in mot smörgås och kaffe inne i Parkhallen. SPF Aktiv hade även ordnat transport med Viby Buss från resecentrum, för de som hade svårt att ta sig till parken. Cirka 170 medlemmar deltog i firandet, varav ett flertal valde att komma i god tid för att hinna ta del av femkamp, chokladhjul, tombola utomhus och samtidigt lyssna på Sven-Erik & Leif som underhöll. Inomhus kunde man titta på utställning och bildspel om SPF Seniorerna Aktivs omfattande verksamhet, och från 13.30 underhöll Kajsa & PO fram till klockan 14, då ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla varmt välkomna.

Invigningstalade gjorde landshövding Minoo Akhtarzand, som började med en återblick om Arbogas historia, berörde sedan digitalisering av samhället och hur viktigt det är att alla inkluderas. Hon riktade ett tack till alla seniorer som har byggt upp vårt demokratiska Sverige, och betonade hur viktiga pensionärsorganisationerna är för att berika de äldres vardagsliv. Landshövdingen berömde SPF Seniorerna Aktivs omfattande verksamhet och utbringade ett fyrfaldigt leve för 50-åringen! Firandet fortsatte sedan med att Kajsa & PO underhöll i ytterligare 30 minuter följt av att f.d. kommunalrådet Per-Olov Nilsson berättade om Folkets parks historia.

Uppskattade utomhusaktiviteter under jubileumsfirandet. Foto: Inger Kåberg Johansson

Under en planerad paus bemannades utställningen med representanter för Studiecirklar och Resor inomhus, och utomhus kunde man delta i femkamp som Program- och Friskvårdssektionen ansvarade för.

Nästa programpunkt var Jazzt for Fun med Elin Jauring och Markus Olsson som underhöll med sin svängiga, breda repertoar. För orkestern var det första ”gigget” sedan pandemin utbröt och publiken var otroligt nöjda med att äntligen få bli underhållna!

Dagen avslutades med prisutdelning till vinnare i femkampen och underhållning på utedansbanan med ”Travers” som spelade nostalgimusik inför sittande publik på bänkar som hade placerats på dansbanan.

Evenemanget har planerats under lång tid i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. SPF Seniorerna Aktivs styrelse tackar föreningen Arboga Folkets park som ansvarade för serveringen inomhus, samt alla som har varit inblandade både innan och under onsdagens evenemang

Margaretha Jurstrand


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-