Lokalt näringsliv
14:20 | 4 oktober 2018

Konditori Bivur expanderar – öppnar café i Arboga

Delägaren Pelle Sjöman vill få Arbogaborna förälskade i halvan.

Jim och Pelle Sjöman, delägare i Konditori Bivur i Köping, öppnar i januari ett café vid stationshuset i Arboga. Foto: David Eriksson

Konditori Bivur har varit en instutition i Köping sedan 1940-talet, men efter årsskiftet vidgar företaget sina vyer. I tisdags togs beslutet att Bivur i januari öppnar ett café vid Arbogas järnvägsstation.

– Vi har lite kontakt med City Gym där min grabb Johan är involverad. De ska ju flytta sin verksamhet i Arboga från deras gamla lokal till stationshuset. Robert Wibom (VD på Sturestadens Fastighets AB) var med på ett möte och då börjar de komma in på andra saker. I samband med det fick de reda på att vi, Johans föräldrar, driver Bivur. Sen tog det bara tio sekunder innan Robert ringde oss. På den vägen är det, säger Pelle Sjöman, delägare av Konditori Bivur ihop med brodern Jim.

Bivur fick ett erbjudanade om att att öppna ett café i stationshuset. Efter några månaders fundering har Pelle och Jim Sjöman bestämt sig för att köra.

– Vi öppnar inte redan i år, utan vi försöker sikta in oss på efter trettondagshelgen om allt går i lås. Vi kommer definitivt att öppna i januari, försäkrar Pelle Sjöman.

Caféet i stationshuset kommer enbart vara ett café. Bakningen kommer ske i Köping och sen kommer det att transporteras till Arboga.

– Det är ju ett stationshus, så vi ska se om caféet ska bli mer som en pressbyrå för tågresenärerna med lite frukt, frukostmackor, godis, tidningar och liknande. Det är inget vi riktigt kan, så där trevar vi oss fram lite grann. Eventuellt kommer vi även ha något ihop med City Gym också.

Det har ju funnits affärer och butiker i stationshuset tidigare, men som tvingats stänga. Hur ska ni göra för att få det att gå runt?

– Vi kommer köra på vårt och jag tror det kommer räcka. Den klassiska halvan till exempel är något vi ska introducera på allvar i Arboga.

Bivurs nya café kommer också att innebära nya jobbtillfällen.

– Det blir alldeles säkert två heltidsanställda vid caféet. Vi vet inte exakt vilka öppettider vi ska ha, men vi kommer säkert ha öppet till runt 18.00 och då går det inte att jobba själv hela dagen. Vi är fortfarande i planeringsstadiet med det mesta, avslutar Pelle Sjöman.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-