Köping
10:41 | 25 maj 2021

Polisen utreder misstänkt mordbrand i Köping

Okänd gärningsman tros ha tänt eld i postlådor.

Vid 22-tiden i söndags kväll, den 23 maj, larmades polis och räddningstjänst till en brand på Tunadalsgatan i Köping. Där misstänks det att en okänd gärningsman hade tänt eld på tidningar i postlådor som fanns innanför en port i ett flerfamiljshus.

Det uppstod rökutveckling och röken spred sig via ventilationen in i lägenheterna. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden innan fastigheten vädrades ur. Eftersom det fanns en risk att branden kunde spridas rubricerar polisen händelsen som mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt.

Fler polisanmälningar: 

  • Vid 15-tiden under måndagen, den 24 maj, sprang en man ut ur Lidl-butiken på Nibblesbackevägen i Köping efter att han uppmanades av personal att visa upp innehållet i sin ryggsäck. Personalen hade tidigare noterat att mannen uppehållit sig vid köttdisken en längre period och det mesta talar för att han stal kött, men i vilken mängd och till vilket värde är i nuläget oklart. Polisen ska gå igenom material från övervakningskameror och har upprättat en anmälan om stöld.
  • I söndags, den 23 maj, upptäcktes det att ett inbrott skett i ett förråd på Västeråsvägen i Köping. En okänd gärningsman hade klippt upp låset till förrådet och sen stulit två plaststolar värda 600 kronor samt en mörkgrå kabinresväska värd 200 kronor. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.
  • Vid 15.30-tiden i lördags, den 22 maj, var en man och kvinna på ett café på Ahllöfsgatan i Arboga. Då kom en okänd man fram och la bland annat fram en lapp, högst troligt för att distrahera paret. Senare upptäcktes det att paret saknade en mobiltelefon av märket Samsung. En anmälan om gröv stöld har skrivits, men i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.
  • Någon gång mellan den 21 och 22 maj utsattes en bil som stod parkerad på Karlavägen i Kungsör för skadegörelse. Ägaren upptäckte en kraftig repa längs hela vänster sida av bilen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-