Insänt
12:58 | 18 oktober 2020

Stadskällaren blev jazzklubb för några timmar

På fredagskvällen hade Helena Olsson Brink ordnat en konsert på Stadskällaren för utvalda vänner i Arboga.

Foto: Birgit Johansson

För tjugofem år sedan drabbades hon av en stroke, läkarna hade inget hopp utan ville stänga av respiratorn. Men en envis mamma satt vid hennes sida och sjöng och till allas förvåning kom Helena tillbaka.

Vägen tillbaka var svår, hon var förlamad , synen var nersatt  och hon var drabbad av afasi

Men tack var en stark vilja och stöd kan hon nu stå på scenen och sjunga som aldrig förr.

Deltagarna fick ta del av en stark film om hennes väg tillbaka och det var lätt att förstå hennes känslor när hon sjöng Jag vill tacka livet.

Helenas utbildning på Musikaliska akademin blev arbetsam, eftersom hon inte kunde läsa från början men även det klarade hon av.

För en hel timma förvandlades Stadskällaren till en jazzklubb där skickliga musiker spelade sina solon och Helena sjöng som hon aldrig gjort förr , avslappnad bland vänner.  I´m beginning to see the light, Son of the Preacherman, I got you under my skin . Den ena bättre än den andra och till applåder som fick taket att lyfta.

Hennes band bestod av med pianisten Sara Backström. Leif Söderström bas   Greger Backström saxofonisten , trummisen Per och inte minst hennes stöd i livet brodern Markus. Markus hanterar munspelet på ett sätt som ingen har hört förut. Han får ut otroliga rytmer och toner i bluesen.

Alla vi som fick  förmånen att deltaga insåg att vi borde sjunga en lovsång till livet som gett oss så mycket i stället för att klaga över småsaker. Helenas liv är verkligen ett exempel på vad en stark vilja, envishet och mod kan göra under med människor.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-