Bordtennis
14:37 | 31 augusti 2021

Tungt uttåg ur Paralympics för Emil Andersson

Arbogakillen utan medalj i Tokyo: ”Det är värdelöst”.

Emil Andersson. Foto: Svenska Bordtennisförbundet

2016 tog Arbogakillen Emil Andersson silver ihop med lagkamraten Linus Karlsson vid Paralympics i Rio de Janeiro. Dessvärre kunde inte duon upprepa framgången vid årets spel i Tokyo. Andersson (som tävlar i klass 8 för stående spelare) och Karlsson förlorade under tisdagsförmiddagen kvartsfinalen mot Frankrike med 1-2 i set.

Karlsson och Andersson vann den inledande dubbeln., men i den första singelmatchen föll Linus Karlsson mot Thomas Bouvais med 2–3 i set. Andersson förlorade sen med 1–3 (9–11,5–11,11–2, 8–11) mot Clement Berthier i den tredje och avgörande matchen. Därmed gick duon miste om en medaljchans.

– Det är värdelöst. Vi gör en bra dubbel men jag kommer inte alls upp i nivå. Det är en tung förlust. Jag kommer inte riktigt in i matchen, det var för mycket upp och ner. Jag tar ett set och sedan faller jag tillbaka. Det är jävligt tungt, säger Emil Andersson till SVT Sport.

Andersson fick beröm för sitt tredje set som han tog hem med 11–2. I slutändan var dock fransmannen Berthier för stark.

– Berthier spelar bättre än Andersson i den här matchen förutom i det tredje setet, säger SVT Sports expert Fabian Rignell.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-