Basket
08:48 | 4 januari 2018

Basket-Sverige sörjer profilens bortgång

Hade roll i Tårtgeneralen – nu avliden efter hjärtstopp.

Djurgårdsspelaren i mitten av bilden, Dee Ayuba, gästade KB-hallen tidigare i höstas. FOTO: DENNIS JOHANSSON STRÖMBERG/ARKIV

Köping Stars seriekonkurrent Djurgården har stor sorg. Lagets spelare Oladapo “Dee” Ayuba avled efter ett hjärtstopp. Han åkte in till sjukhus i Luxemburg, där han firade nyår, i måndags – men hans liv gick inte att rädda.

Ayuba blev 31 år gammal.

– Hans död är en tragisk förlust för alla oss som hade förmånen att ha honom som en vän och lagkamrat. Vi minns Dee som en spelare som brann för skölden och krigade på planen men även som en fin och omtänksam familjefar, säger Djurgårdens klubbdirektör Goran Popov till Sportbladet.

Ayuba var brittisk medborgare men kom till Sverige och svensk basket redan 2007. Sedan dess har han representerat Plannja, Uppsala, Jämtland och Norrköping Dolphins. Med de sistnämnda var han med och vann två SM-guld.

Under sommarens inspelning av filmen Tårtgeneralen fanns “Dee” Ayuba i en roll. Han gestaltade den förre Köpings GIF-spelaren Jerry Baskerville.

I kommande omgång skulle Djurgården ha ställts mot Köping Stars, men efter Ayubas tragiska bortgång väntas matchen skjutas upp. Det uppger Sportbladet.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-