DEBATT
06:47 | 15 maj 2023

Debatten går vidare

Fredrik Andersson (VF) svarar Per Ågren (S)

Vanligt folk i Köping. Foto: Michaela Ericzén

Det är uppenbart att Socialdemokraterna (S) och Per Ågren har ett stort problem när den ena handen inte vet vad den andra handen gör. Så vitt jag vet är Adnan Sipovic ledamot i kommunfullmäktige för S, att det är undertecknat med SSU förtar väl knappast det faktum att ni bägge verkar på den politiska spelplanen i Köpings kommun för S?

Min erfarenhet är att man för tydlighetens skull som politiskt parti eller andra liknande organisationer brukar ha en gemensam bild som man ger till sin väljarkår och invånare. Att man har en öppen debatt internt i ett parti ser jag som en självklarhet, det är det som oftast får en att gå framåt. Det jag upplevt är att man som parti brukar föra fram en linje man står för, men för all del jag skall inte lägga mig i Socialdemokraternas politiska strategier – den kanske likt ABF eller andra studieförbund är cirkulär.

Så fortfarande kvarstår samma frågetecken, varför säger Kommunstyrelsens ordförande Per Ågren i måndagens kommunfullmäktige att storskalig vindkraft inte är aktuell i Köpings kommun, när partikollegan Adnan Sipovic cirka ett dygn efteråt går ut i media och slår på trumman för att vindkraft skall fram till varje pris? Detta känns knappast trovärdigt.

Frågan om förnybar energi debatterades på måndagens kommunfullmäktige och det är tydligt att S tillsammans med sina majoritetskamrater står fast vid vid den inslagna linjen. Det var svårt att få ett tydligt svar vad enbart förnybar energi innefattar, den frågan blir vi nog varse så småningom. Man behöver inte ha en alltför stor räv bakom örat för att förstå vartåt vindarna vajar, eftersom inte Per Ågren dementerar partikollegans tydliga utspel om vindkraft!

På Per Ågrens fråga vad vi ser som planerbar fossilfri elproduktion så visst är kärnkraft en viktig beståndsdel, det är dessutom en stabil producent av elenergi. Projekt pågår med små mikrokärnkraftsverk som kan ersätta de idag stora kärnkraftverken utmed Sveriges kuster. Kraftvärmeverk med biomassa är ett annat alternativ. Kan  vara bra att komplettera fjärrvärmeproduktionen med ett kraftvärmeverk om Plagazzi av någon anledning inte ka  etablera sin verksamhet i Köping. Det finns även andra energikällor såsom till exempel. biogasturbiner eller vätgasturbiner etcetera. Det viktiga är att det blir ett långsiktigt tänk och inte nått som hastas fram hals över huvud på människor.

Fredrik Andersson (VF)


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-