Basket
22:11 | 6 december 2021

Dramatik ända in i slutet när Stars föll

Laget gav bort kommandot i sista perioden: ”Vi satte oss i den situationen”.

Ernests Kalve och hans Köping Stars åkte på en tung förlust mot Luleå. Foto: David Eriksson

Köping Stars såg länge ut att gå mot en skön seger hemma mot Luleå, men gästerna satte viktiga poäng i slutminuterna och åkte hem med två poäng. Matchen slutade 86–89 (18–19, 34–28, 20–21, 14–21).

– Riktigt tråkigt, säger combackande Stars-forwarden Oliver Gehrke besviket.

Efter första perioden låg Stars under med en ynka poäng, men det skulle ändras i den andra. Där fick hemmalaget till sitt spel och gick ifrån till en fempoängsledning i halvtid.

Gästande Luleå kunde dock sakta men säkert äta sig ikapp och med dryga minuten kvar var matchen helt lika, 84–84. Kort därpå satte gästerna en trepoängare och tog kommandot. Med bara dryga sekunden kvar att spela testade Ernests Kalve ett trepoängsskott som skulle tagit matchen till förläning, men bollen studsade bort från korgen vilket innebar förlust för Köping Stars.

Oliver Gehrke (till höger) gjorde comeback efter en långvarig knäskada. Foto: David Eriksson

– En väldigt jämn match där inget av lagen lyckades dra iväg. Vi trampade vatten båda två. Det var misstag åt båda hållen och ibland studsar bollen lite fel. Vissa skott går in och andra gör inte det, säger Oliver Gehrke.

Var marginalerna mot er i kväll? 

– Nja… Jag tycker vi skulle ha haft en större ledning i slutet än vad vi hade. Vi satte oss i den situationen att matchen blev jämn och då kan det gå hur som helst. Det blir mer flyt inkopplat än att vi fick bestämma själva. Det är så klart väldigt surt.

Köping Stars – BC Luleå 86–89 (18–19, 34–28, 20–21, 14–21)
Poäng, Stars: 
Dominic Robb 17, Ernets Kalve 15, Jordan Giles 15, Liam O’Reilly 13, Niklas Larsson 10, Hampus Åhlin 5, Tim Carlsten 4, Kevin Senghore Peterson 4, Oliver Gehrke 3

Erik Flood saknades i Stars trupp vid matchen mot Luleå. Under måndagskvällen gick Köping Stars ut med ett pressmeddelande och förklarade varför:

”Erik Flood och Köping Stars har idag kommit överens om frivillig interimistisk avstängning från tävling i väntan på utredning av ett positivt svar i samband med dopingkontroll efter matchen mot Fryshuset Basket 2021-11-08. Beslutet har fattats i dialog med Anti Doping Sverige och Erik har nu fram till 2021-12-20 på sig att skicka in sitt yttrande till utredningen”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-