Köping
08:36 | 24 september 2021

Egenföretagaren Stefan satsar på metallåtervinning i Köping

På Järnvägs­gatan i Köping har Stefan Lindström hittat lokaler för sina två företag: ett som hyr ut maskiner och ett annat som ägnar sig åt metallåtervinning.

Stefan Lindström har hittat bra lokaler och gott om yta för sina företag på Järnvägsgatan i Köping. Foto: Björn Blomgren

– Folk behöver inte åka så långt för att bli av med sitt material. Det är bra ur miljösynpunkt, säger Lindström.

I våras bestämde sig Kvicksundsbon Stefan Lindström för att säga upp sig från sitt jobb som ansvarig på ett stort svenskt skrotföretag och satsa fullt ut som egenföretagare.

Han hade då redan byggt upp ett företag som hyrde ut maskiner, till exempel skylifts och minigrävar­e under namnet Hyra Kvicksund.

– Det startade jag för 2-3 år sedan. Pengarna som kom in där har jag köpt material och maskiner till  den andra verksamheten.

Stefans andra företag heter Cap Recycling och ägnar sig åt metallåtervinning. Han letade efter en lokal och fastnade för en på Järnvägsgatan i Köping.

– Den är ändamålsenlig. Det är 400 kvadratmeter inomhus och sen ett par tusen utomhus för uppställning av containrar. Och det är väldigt fina lokaler om man tänker på arkitekturen, jag tycker om gamla byggnader.

Så Köping passade bäst?

– Ja, det fanns ingen riktig metallåtervinning här. Nu kan elektriker, rörmokare och även privatpersoner komma in här och lasta av sin kärra istället för att åka till återvinningscentralen. Här får de betalt.

Hur går processen till när en kund kommer in med metallskrot?

– Vi börjar med att lasta av tillsammans så att kunden ser sina vikter direkt på vågen. Sen får de betalt efter metallslag.

– Materialet som jag får in klassificerar jag och sen delar jag upp det. Sen ser jag till att jag får bästa avsättningen för det så att jag kan betala så bra priser som möjligt till kunderna.

Vad kan en privatperson ta med till dig för att återvinna?

– Det är allt ifrån garaget kan man säga. Gräsklippare, överblivet material. Alla har väl någon rörstump hemma. Koppar, mässing, elmotorer…

Har folk lämnat in extra mycket metallskrot under pandemin?

– Det tycker jag nog. När folk är hemma och rör sig städar de ur sina garage, skjul och bodar.

Lindström berättar att han har containrar på plats ute hos flera lokala företag. Sedan starten i april börjar också allt fler få upp ögonen för Cap Recycling.

– Det jag får leva på är ju bra priser och service. Att jag är flexibel och hjälper till. Till kunderna som är här runt omkring åker jag ut och tar med mig lastmaskinen och hjälper dem på plats. Jag försöker komma på bästa lösningen så att det blir bra för båda.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-