Basket
14:40 | 1 oktober 2021

Gehrke inför hemmapremiären: ”Mycket att bevisa”

Viktig match väntar i Köpings bad och sport under fredagskvällen.

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Köping Stars fick en tuff start på säsongen när de föll med 77–94 borta mot Umeå i tisdags. Tränare Gehrke beskriver premiärmatchen som ”ganska blek insats”.

Nu är det dock ny match och till fredagskvällens hemmapremiär mot Fryshuset får Stars tillbaka Kevin Senghore-Petersson, men samtidigt är det oklart om Zane Martin kan komma till spel på grund av en ljumskskada.

” Vi hoppas på ett namn till Stars-truppen som inte var med mot Umeå, men det vill vi inte spekulera mer i förrän vi får det bekräftat. För er som kommer till match i KBS så blir det först då ni får se om det blev av”, skriver Torbjörn Gehrke på Köping Stars hemsida inför matchen mot Fryshuset. 

Kvällens gäster, som coachas av förre Köping Basket-tränaren Åke Bärlin, är tippade i botten av årets SBL. Stars-tränaren Gehrke har dock stor respekt för motståndet.

”Det finns namn i Fryshuset som har flera säsonger i SBL under bältet, ungdomslandskamper i mängder och dessutom en MVP-utmärkelse, tillika årets försvarare, årets import och årets center, nämligen Kenneth Simms”, skriver Gehrke.

I och med de släppta pandemirestriktionerna väntas storpublik till mötet mellan Stars och Fryshuset i nya hemmaarenan Köpings bad & sport. Köpingstränaren skriver följande om kvällens möte:

”Nu har vi helt plötsligt ganska mycket att bevisa och samtidigt känner nog Fryshuset att det är precis rätt läge att nypa till om de ska ha en vinst så här i början av säsongen. Köpingsbekantingen coach Bärlin ser nog det som ganska bra tajming att få en vinst, men det får vi se om vi vill ge Stars-ambassadören så enkelt”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-