Basket
08:58 | 7 september 2022

Gehrke nöjd med Stars reaktion efter seger mot Södertälje

Stars-tränaren nöjd med hur laget kom tillbaka efter förlusten mot Uppsala.

Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

Under tisdagskvällen tog Köping Stars revansch efter helgens förlust mot Uppsala. Köping tog hem träningsmatchen mot Södertälje med 105–94. Stars-tränaren Torbjörn Gehrke berömde sitt lags insats.

”Efter matchen mot Uppsala bad vi coacher om intensitet, vilja och kontinuitet i det vi vill göra och mot Södertälje fick vi precis det. Högt tempo i anfallet och passningsspelet vilket resulterar i fler avslut, högre procent, fler returer och fler assist. Kortfattat kan man kalla matchen ”underhållande” för alla som inte gillar 80-tals basket utan hellre vill se ett upptempo spel”, skriver Gehrke på klubbens hemsida.

Stars hade ledningen med 60–41 i halvtid. Södertäljes spets och rutin gjorde dock att Köping fick hänga i hela matchen för att försvara ledningen.

”Summa summarum är att vi kan skönja konturerna av ett lag som spelar på det sätt vi vill. Stundom spelar vi en väldigt effektiv och underhållande basket som jag är övertygad om att vår publik kommer att gilla och som vi förstås hoppas kommer att generera fler vinster än förra säsongen. Vi har knappa 1,5 vecka kvar till premiären för spel i Svenska Cupen mot Umeå (18 september), så vi har en hel del kvar att göra. Men laget gör framsteg – utan tvekan!”, skriver Torbjörn Gehrke.

Matchfakta:
Köping Stars – Södertälje BBK 105–94 (33–25, 27–16, 22–26, 23–27)

Poäng, Köping: KeShawn Curry 20, Juwan Gray 19, Travis McConico 19, Oliver Gehrke 15, Abdulkader Basem 9, Andreas Jönsson 8, Kevin Senghore-Peterson 7, Hampus Åhlin 6, Quatarrius Wilson 2

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24