Västra Mälardalen
09:06 | 7 maj 2020

Gymnasieavtal klart mellan Kungsör och Köping

De båda kommunernas skolchefer skrev på avtalet under onsdagen.

Thomas Karlsson, utbildningschef i Köpings kommun och Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun. Foto: Pressbild

Nu finns det ett färdigt gymnasieavtal mellan Kungsörs kommun och Köpings kommun. Alla elever från Kungsörs kommun antas till Ullvigymnasiet på samma villkor som andra elever.

De båda kommunernas skolchefer skrev på avtalet under onsdagseftermiddagen.

– Jag är väldigt glad över att vi har ett nytt avtal, det är bra för eleverna. Det är också positivt att det finns en långsiktighet i avtalet. Vi är överens om hur vi ska samverka, för elevernas bästa, säger Thomas Karlsson, utbildningschef i Köpings kommun, till Kungsörs kommuns hemsida.

Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun, håller med:

– Nu kan eleverna från Kungsör söka till Ullvigymnasiet på samma villkor som eleverna från Köping. Det känns bra att avtalet nu är klart och att den gemensamma avsikten är att det är långsiktigt, säger han.

“Den slutliga intagningen till gymnasiet görs i juni. Elever från Kungsör är nu förstahandssökande när de söker till någon av gymnasieskolorna i Eskilstuna, Arboga eller Köping. Det innebär att de söker på lika villkor som eleverna som bor i respektive kommun”, skriver Kungsör på sin hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-