Fotboll
06:01 | 3 september 2023

Kapten Carlsson i storform – toppar treans skytteliga

Köping FF:s anfallare om sitt målskytte, lagets form – och tränarfrågan i klubben.

Köping FF:s lagkapten Alexander Carlsson har noterats för 15 mål på 16 matcher i division 3 Västra Svealand – hittills. Foto: Dennis Andersson

En lagkapten ska vara lagets representant och ledare på och vid sidan av planen. Köping FF:s Alexander Carlsson har den rollen i sitt lag – och visar vägen genom sitt målskytte.

25-åringen är i topp av skytteligan i division 3 Västra Svealand med 15 mål på 16 matcher. Närmast bakom honom återfinns IF Eker Örebros Daniel Forsberg som har gjort tolv mål på tolv spelade matcher.

– Jag känner mig i bra form. Det känns kul. 15 mål på 16 matcher känns riktigt bra. Edvin Nyberg ska visserligen ha ett av målen, men vi får se om det ändras eller inte, säger Alexander Carlsson till Magazin24.

Alexander Carlsson har hittat rätt i sin forwardsposition. Foto: Dennis Andersson

Åtta av dessa 15 mål har kommit under de första fyra matcherna av höstsäsongen. Även om ett av målen skulle tillfalla lagkamraten Edvin Nyberg så är Carlsson i toppen av skytteligan.

– I början av säsongen skapade vi inte så mycket chanser, utan vi var väldigt bra defensivt samtidigt som vi var effektiva framåt. Efter uppehållet har vi skapat fler lägen, men släppt in fler mål. Det gäller att hitta en balans i det, även om det mer offensiva spelet har gett mig själv och de andra offensiva spelarna fler målchanser. Vi får se om jag kan hålla i det här målstimmet och hålla de som jagar i skytteligatoppen bakom mig, säger Alexander.

Hade du räknat med att vara högt i skytteligan innan säsongen startade?

– Nej, det hade varit lite väl kaxigt. Jag har bara lirat forward i en och en halv säsong, men med det sättet vi spelar på så ska jag sättas i bra lägen att slå in bollen i mål. Jag hade inte räknat med skytteligatoppen, men jag jobbar varje vecka för att se till att vara i rätt position när lägen uppstår.

Känner du att du börjar hitta rätt i din forwardsroll?

– Ja, det tycker jag. Det har varit kul med något nytt och jag har fått fortsätta lära mig något nytt. Det finns mycket mer att förbättra, men jag växer in i det ju fler matcher och träningar som går. Det gäller att vara rörlig och hitta rätt ytor.

Carlsson fortsätter:

– Samtidigt har jag haft otroligt bra leverans av mina lagkamrater. Jag är inte den spelaren som kan dribbla bort tre man på egen hand. Målen jag har gjort är såklart ett resultat av att mina medspelare gör det bra som får in bollen i farliga ytor som jag kan attackera. Utan deras passningar blir det svårt.

Målskyttar brukar dra till sig intresse från klubbar högre upp i systemen, men än så länge har ingen annan förening börjat rycka i Alexander Carlssons signatur.

– Nej, inte vad jag vet i alla fall. Om något lag skulle vara intresserat så får de kontakta KFF först. Jag trivs väldigt bra i Köping och fotbollen fungerar väldigt bra ihop med privatlivet. Det har varit målet de senaste åren.

När Köping FF besegrade Värmbol med 4–1 förra helgen noterades Alexander Karlsson för två av målen. Foto: Dennis Andersson

Köping FF:s serie, division 3 Västra Svealand, har varit ett getingbo under hela säsongen. KFF inledde oerhört starkt, men mattades av under slutet av våren. När denna artikel skrivs parkerar de på en fjärdeplats med 27 inspelade poäng. Köpingslaget har fortfarande chans att ta kvalplatsen uppåt samtidigt som avståndet ner till den negativa kvalplatsen är hela åtta poäng.

– Vi kommer nog att få gnugga hårt hela vägen in i mål. Det känns som att alla slår alla i vår serie. Det är farligt att slappna av och tro att vi bara kan spela av resten av serien, säger Carlsson.

I början av augusti kom nyheten att KFF:s huvudtränare Dennis Söder kommer att lämna klubben efter säsongen. Det var Bbl/AT först med att rapportera.

Enligt Alexander Carlsson tyckte spelartruppen att beskedet var tråkigt, men samtidigt har det inte  påverkat laget allt för mycket.

– Dennis har varit väldigt tydlig med vad han ville efter att beskedet kom. Vi har pratat om det och alla har haft möjlighet att tycka till. Vi har kommit fram till hur vi ska fortsätta. Den frågan får nog mer gå via styrelsen. Vi spelare kan inte fokusera för mycket på den biten.

Har ni spelare något att säga till om när det kommer till att hitta en ny tränare?

– Så som styrelsen jobbar och har jobbat tidigare så kan jag tänka mig att vår röst också är viktig. Jag tror den frågan kommer vara mer aktuell efter säsongen. Vi spelare kommer hela tiden lägga fokus på nästa match och se till att förbereda oss för den. Mer kan vi inte göra.

Nästa match för Köping FF är under söndagen när de gästar KB Karlskoga på bortaplan. Vårens möte slutade 3–1 till KFF.

Avgående KFF-tränaren Dennis Söder. Foto: David Eriksson/arkiv

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-