Ishockey
18:34 | 17 oktober 2021

KHC bröt förlustsviten – tog säsongens första trepoängare

Samtidigt förlängde Surahammar sin imponerade vinstrad.

Köping Hockey tog säsongens andra seger under onsdagskvällen. Foto: David Eriksson

Köping Hockey har haft det minst sagt tungt under inledningen av Hockeyettan Västra, men under söndagskvällen kom den första segern efter fem raka nederlag. Borta mot Kumla vann KHC med 3–0.

Kaptenen Marcus Viitanen öppnade målskyttet tidigt i första perioden. En ledning som Lukas Carlsson ökade på till 2–0 en stund senare. Andra perioden blev mållös, men i tredje skickade Karl Sand in 3–0 i numerärt överläge. Kumla sköt 39 skott mot Köpings mål, men målvakten Oscar Svensson stod pall och höll nollan.

– I dag följer vi våra grunder och gör rätt saker i 60 minuter, när vi väl gör det spelar vi bra ishockey och det fick vi ett kvitto på. Jag tycker vi för matchen i 60 minuter och vi värderar lägena ute på planen på ett mognare sätt. Det är väldigt många spelare som steppar upp i dagens match och vi gör väldigt mycket bra saker som vi kan bygga vidare på mot Nyköping på onsdag, säger KHC:s assisterande tränare Rasmus Kesti.

Segern var alltså Köpings första denna säsong. KHC är fortsatt jumbo, men har nu fått kontakt med lagen ovanför sig. Nästa match för Köping spelas på onsdag borta mot tabelltrean Nyköping.

Surahammars IF fortsätter att imponera stort i Hockeyettan Västra. Foto: David Eriksson

Ett lag som fortsätter att imponera stort är Surahammars IF. Under söndagen kom sjätte (!) raka segern efter 4–1 hemma mot Forshaga.

Precis som i derbyt mot Köping i fredags hamnade Sura i underläge i första perioden, men de kom tillbaka starkt. Adam Karlsson reducerade till 1–1 i slutet av första perioden i ett läge där Surahammar spelade i numerärt underläge.

Lukas Henze gav sen Sura ledningen i andra perioden och tidigt i tredje ökade Lukas Söderlund på till 3–1. Forshaga tog ut målvakten i slutminuterna i ett försök att reducera, men detta utnyttjade Surahammar när Jakob Forslund satte 4–1 i tom bur.

”Så Sura är fortfarande obesegrade, något som inte många förståsigpare trodde inför säsongen. Men så är det nu och vi får se hur lång segerraden blir”, skriver Surahammars IF på klubbens hemsida. 

Surahammar leder nu serien med fyra poäng efter att Mariestad förlorade borta mot Borlänge under söndagen. Tabellen hittar du här. Nästa match för Sura spelas på onsdag hemma mot nästjumbon Kumla.

Matchfakta:

Kumla HC – Köping HC 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)

Målskyttar, KHC: Marcus Viitanen, Lukas Carlsson, Karl Sand

Skott: 39–32 (11–11, 12–14, 16–7)

Utvisningar: Kumla 2×2, Köping 4×2

Publik: 137 åskådare


Surahammars IF – Forshaga IF 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Målskyttar, Sura: Adam Karlsson, Lukas Henze, Lukas Söderlund, Jakob Forslund

Skott: 38–29 (10–10, 13–12, 15–7)

Utvisningar: Surahammar 3×2, Forshaga 1×2

Publik: 309 åskådare

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-