Fotboll
10:30 | 17 december 2020

Köping FF värvar ytterligare en hemvändare från Kungsör

Tredje nyförvärvet från KBK presenterad: ”Taggad till max”.

Abdiboqor Ali lämnar Kungsörs BK och återvänder till moderklubben Köping FF. Foto: David Eriksson

Både Max Lundberg och Ismail Alarid har återvänt till Köping FF efter spel i Kungsörs BK. Nu presenterar KFF en tredje spelare som gör samma flytt: 19-årige vänsterbacken/vänsteryttern Abdiboqor Ali.

– Det känns härligt. Jag är taggad till max och längtar efter att få börja träna, säger Ali till Köping FF:s hemsida.

Abdiboqor Ali återvänder nu till sin moderklubb där han tidigt flyttades upp i A-laget. Han hoppas nu att kommande säsong blir annorlunda än den gångna.

– Jättekonstig säsong med Corona och få matcher, vilket påverkade alla. Jag känner att jag personligen kan mycket bättre än det jag visade under året och det ska jag visa här i KFF.

Enligt Köping FF fanns det intresse för Ali från andra klubbar. Så här svarar spelaren själv om varför han valde Köping:

– Det är mitt lag. Här har jag spelat sen jag var liten och nu är vi tillbaka i divison 3. Jag känner alla spelare och trivs med att spela under Armins ledning. Han vet hur man får ut mitt bästa spel. Sen underlättar det att slippa pendla eftersom jag jobbar och bor i Köping, säger Ali.

Huvudtränaren Armin Suljic är nöjd med det senaste nyförvärvet.

– Helt övertygad om att fotbollsintresserade i KAK har koll på vilken typ av spelare Boqor är. Man får inte glömma att han bara är 19 år och inte uppnått sin fulla potential än och det ska vi hjälpa honom med. Boqor kommer att skapa stor oreda i många försvar och förhoppningsvis kan han också effektivisera vårt anfallsspel ännu mer framöver, säger Suljic.

I och med Abdiboqor Alis ankomst har Köping FF nu värvat fem spelare inför den kommande säsongen. Utöver Ali har även Emil Björklund, William Björnsson, Max Lundberg och Ismail Alarid anslutit. Samtidigt har Linus Lindbäck (flyttat till Jönköping), Erik Wallin (Munktorps BK), Kevin Lindberg (Kungsörs BK) och Oliver Tibbling (Hallstahammars SK) lämnat klubben.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-