Ishockey
08:34 | 11 mars 2021

Köping Hockey tvingas till kvalspel för att stanna i Hockeyettan

KHC förlorade viktiga streckmatchen.

Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Hockey var piskade att vinna över Eskilstuna Linden under onsdagskvällen för att ha chansen att undvika kvalspel. Det slutade med en tung 3–5-förlust.

Linden utnyttjade två av sina numerära överlägen och hade en tvåmålsledning över KHC efter halva matchen. Sen kom gästerna från Köping tillbaka. Emil Norstedt reducerade till 1–2 och Linus Gustavsson skickade in kvitteringen i power play strax före sista pausvilan.

I tredje blev utvisningar en avgörande faktor för KHC. Bortalaget drog tidigt på sig två utvisningar och Linden utnyttjade båda de numerära överlägena vilket gjorde att de klev ifrån till en ny tvåmålsledning.

Köping tog tidigt ut målvakten Jonas Eneroth och jagade en reducering. Den kom också när Emil Norberg satte 3–4 med knappa tre minuter kvar att spela, men någon kvittering kom aldrig.

I stället kunde Linden säkra segern med lagets femte mål för kvällen fram till slutresultatet 5–3 till Eskilstunaklubbens fördel.

Förlusten innebär att Köping Hockey inte kan klättra upp på någon av topp tre-placeringarna i tabellen och således får ställa in sig på kvalspel för att behålla Hockeyettan-statusen.

En match återstår i Hockeyettan Västra Vår för KHC och den spelas på söndag borta mot Grums. Aktuell tabell hittar du här.

Målskyttar, KHC: Emil Norstedt, Linus Gustavsson, Emil Norberg

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-