Basket
12:24 | 21 april 2021

Köping Stars redo att skriva historia

Tränare Nikolaidis inför kvartsfinalserien mot Norrköping: ”En tuff, men inte omöjlig uppgift för oss".

Tränaren Panagiotis "Jotti" Nikolaidis och hans Köping Stars är redo för slutspelet i SBL. Foto: David Eriksson

18.04 på onsdagskvällen skriver Köping Stars historia när laget kliver in i sitt allra första SM-slutspel. Nu inleds även avslutningen på en lång säsong där Stars brottats med flera problem under grundserien.

– Det känns som en lång säsong eftersom vi inte spelat inför knappt någon publik. Nu ska det bli jäkligt kul med slutspel, men jag hade gärna sett att förberedelserna sett lite annorlunda ut. Samtidigt är det mer positivt idag än förra veckan. Vi har haft tre dagar där vi har kunnat följa vår plan fullt ut. Vi har en plan för hur vi ska spela, sen får vi se hur långt det räcker, säger Köping Stars-tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis till Magazin24.

Norrköping Dolphins står för motståndet i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av fem matcher. Stars har förlorat samtliga fyra möten med Norrköping under säsongen, men det är historia menar “Jotti”.

– Vi har spelat jämnt mot Norrköping under säsongen. Det var en kontroversiell match hemma i Karlbergshallen ​(läs mer om det här), men det är glömt nu. Norrköping är ett bra lag med både spets och bredd i truppen. De har flera duktiga amerikaner som kan göra poäng på många sätt och flera svenska spelare som är på landslagsnivå eller väldigt nära. De är dessutom välcoachade och har inga direkta brister. Ett nästintill komplett lag, men vi har identifierat några svagheter som vi ska utnyttja, säger Stars-tränaren.

De två första matcherna i kvartsfinalserien spelas i Norrköping, följt av två i Köping och sen den sista i Norrköping. Första laget med tre vinster går till semifinal. Dolphins är stora favoriter att ta sig till semifinal.

– Det är en tuff, men inte omöjlig uppgift för oss. Vi har visat under säsongen att vi kan tävla mot alla lag i serien. Det kommer krävas mycket av oss, både fysiskt och tekniskt, men nu tävlar vi faktiskt om ett SM-guld. Vi är givetvis inte nöjda med grundserien, men nu är det nya förutsättningar. För oss är det bara att nollställa allt och gå “all in”, säger “Jotti”.

Alexander Larsson ser ut att missa hela kvartsfinalserien mot Norrköping. Foto: David Eriksson

Köping Stars har haft elva spelare i träning sen i söndags. I nuläget är endast en spelare borta från spel.

– Det finns en stor risk att det är slutspelat för Alexander Larsson denna säsong. Han fick ett positivt testsvar på att han har covid-19 och på det så har hans rehabträning inte gått så bra som vi hoppades på. “Alex” medverkan under kvartsfinalspelet är högst tveksam, säger Nikolaidis.

Ett tungt bakslag för Stars som därmed tappar en av sina stora spelare. Nikolaidis meddelar dock att både Craig Victor och Ernests Kalve är redo för spel igen. Duon har rehabtränat för sina skador i två respektive tre veckor.

– Båda är redo att köra fullt ut. Det finns inget att hålla igen på nu. Det kommer bli kamp under korgarna och då behövs både Craig och “Ernie”, säger “Jotti”.

Köping Stars-tränaren avslutar:

– Vi möter ett starkt och välcoachat lag. Kan vi vinna en av matcherna i Norrköping så sätter vi press på dem. Precis det siktar vi på att göra.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-