Basket
18:58 | 12 september 2021

Stars vann mot Nässjö i försäsongsturnering: ”Vinster är viktiga men inte till vilket pris som helst”

Köping Stars har arrangerat en försäsongsturnering under helgen. Förlust mot Borås i fredags men vann under söndagskvällen mot Nässjö Basket.

Stars Tim Carlsten bredvid en Nässjöspelare ute på planen. Foto: Rasmus Forsström

Första perioden började Stars hårt och hade grepp om matchen. Men med lite slarv kunde Nässjö komma tillbaka in i matchen. Men efter första perioden ledde Stars med 21-17.

Nässjö kom i fatt fyra poängs ledningen och tog ett stadigt grepp om andra perioden. Vände på matchen och tog ledningen. En underhållande andra period. Men Stars växte allt mer in på Nässjö under sista minuterna men fick ett underläge på 40-45 inför tredje perioden.

Stars började tredje perioden i ett ökat tempo och Nässjö hängde inte riktigt med de första två minuterna. Nässjö tvingandes till en timeout när Stars återerövrat ledningen. Nässjö kom allt mer in i matchen men Stars körde på. 59-58 till Stars efter tredje perioden.

Den fjärde perioden skulle bjuda på mycket, med enbart fem minuter kvar behöll Stars ledningen med enbart 69-68. Men Stars drog från Nässjö till 73-68 när Nässjö begärde en timeout. Stars behöll ledningen och vinner matchen med 81-73.

Zane Martin, Köping Stars. Foto: Rasmus Forsström

 

Hur går tankarna efter denna försäsongsturnering? 

– Vi har fått ut väldigt mycket av våra matcher då vi har varit kort om folk. Vilket gör att vi kunnat spelat 5 mot 5. Man märker en stor skillnad på att träna 5 mot 5. Jag är nöjd med hur spelarna visar att vi spelar bättre tillsammans med tanke på hur lite vi har tränat 5 mot 5, säger Stars huvudtränaren Torbjörn Gehrke efter matchen.

Vinst idag efter förlust mot Borås i fredags, hur känns det?

– Vi spelade faktiskt bättre mot Borås än vad vi gjorde mot Nässjö. Nu hade Nässjö en del skadade och vi också. Men jag tycker spelet och flödet mot Borås var bättre. Vinster är viktiga men inte till vilket pris som helst. Utan det gäller att göra rätt saker och vinna på rätt sätt. Jag är mer nöjd över det vi gjorde i gjorde i andra halvlek än i första halvlek.

Slutresultat: Köping Stars – Nässjö Basket 81-73

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-