Bordtennis
21:49 | 19 maj 2021

Köping stod upp – men föll mot favoriterna Eslöv

Fördel Skåneklubben efter seger i Köping Arena.

Jessica Yamada och Köpings BTK förlorade SM-finalen mot Eslöv. Foto: David Eriksson

För första gången sen 2013 spelade Köpings BTK (tidigare Team Mälarenergi) en SM-final. Där blev favoriterna Eslöv för svåra. Köping förlorade den första matchen i bäst av tre med 3–5 hemma i Köping Arena under onsdagskvällen.

– Jag är självklart besviken. Det var väldigt jämnt och flera tajta matcher. Vi gjorde bra i från oss, men det räckte inte. Vi hade flera bra tillfällen att sätta oss i bra lägen och då hade matchen kunnat sluta väldigt annorlunda. Det är en klyscha, men i såna här sammanhang är det små marginaler som avgör. Jag tycker dock att det var en riktigt bra final och otroligt bra spel av spelare på hög internationell nivå, säger Köpings BTK:s lagledare Kicki Löwdahl Gullbo.

Köpings BTK:s Judith Liu besegrade Eslövs storstjärna Li Fen. Foto: David Eriksson

Köpings BTK kom till spel med Leila Imre, Jessica Yamada och Judith Leo. De ställdes bland annat mot Eslövs suveräne Li Fen. Leila Imre pressade gästernas stjärna rejält i första singelmatchen, men förlorade med 2–3 i set. Senare i finalen vann både Judith Liu och Jessica Yamada varsin match, men det räckte inte.

Bland annat hade Judith Liu ledningen med 2–0 i den tredje singeln  mot Eslövs Filippa Bergand. Dessvärre för Köping stod Bergand för en stark vändning och vann till slut med 3–2.

Gästerna tog hem segern i första SM-finalen, men hemmalagets Judith Liu stod för en fin skalp i den sista matchen där hon besegrade ”omöjlige” Li Fen med 3–0 i set.

– Det är otroligt imponerande av Judith. En fantastiskt prestation mot Li Fen som bara hade förlorat en match i Sverige tidigare. Hon ska ha mycket beröm för den segern, säger Löwdahl Gullbo.

Den andra SM-finalen i bäst av tre spelas i Eslöv på fredag. Kan ni vända detta? 

– Vi kan ta med oss mycket positivt från dagens match till på fredag. Vi förlorade även första matchen i semifinalen mot Halmstad innan vi vände och vann. Vi vet att vi har chansen på fredag.

Eslövs storstjärna Li Fen. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-