KULTUR & NÖJE
09:12 | 16 oktober 2021

Munktorpsteatern tillbaka med ny show

Pandemin satte stopp för fjolårets föreställning. Nu är Munktorpsteatern åter på plats i Forumteatern.

Munktorpsteaterns föreställning ”Panik på kliniken” beskrivs som en typsik fars full av förväxlingar och bortförklaringar. Foto: David Eriksson

2020 års uppsättning blev framflyttad till hösten 2021. Nu är Munktorpsteatern redo att framföra ”Panik på kliniken” (Originaltitel: It runs in the family, skriven av Ray Cooney).

– Det känns bra. Jag har krigat för att vi skulle köra i år. Det har varit lite svårt att regissera med tanke på att vi måste ha avstånd. Det har varit svårare än föregående år och en ny utmaning, men vi har tagit oss igenom det, säger regissören Pia-Kari Karlsson.

Munktorpsteatern har mestadels fått repetera föreställningen i föreningslokalen i Munktorp, men för två veckor sedan fick de återigen tillgång till Forumteatern. Ett stort lyft, menar Pia-Kari.

– Det börja sitta mer och mer. Det flyter på. Det är alltid lite funderingar när det börjar dra ihop sig. Det måste flyta på väl och ha tempo, men skådespelarna är väldigt duktiga så det här kommer vi klara galant. Vi brukar säga att allt ordnar sig när vi kommer till Forum.

Har det gjort det? 

– Ja, det brukar bli så till slut. Det är alltid lite nerver inblandade, men till slut börjar alla klossar falla på plats.

Redan förra våren började Munktorpsteatern läsa in ”Panik på kliniken” och plocka ut karaktärer, men när pandemin kom tvingades teatern avbryta helt. Våren 2021 återupptogs föreställningen. Med start lördagen den 16 oktober och flera helger framöver kommer ”Panik på kliniken” att spelas upp för de kulturintresserade som gått miste om mycket sen början av 2020.

– En stor anledning till att vi satte i gång igen var att jag hörde att skådespelarna var så himla tända på att börja igen. Det fanns ett driv att komma igång igen och här är vi nu, säger Pia-Kari.

Är ni redo? 

– Jag hoppas verkligen det, säger regissören med ett leende.

Hon fortsätter:

– Med tanke hur läget har varit så har allt varit svårare både för mig som regissör och för skådespelarna, men jag tror att det kan bli riktigt bra. Det kommer bli underhållande i alla fall. Det är en väldigt rolig pjäs.

Regissören Pia-Kari Karlsson. Foto: David Eriksson

Utan att avslöja för mycket, vad kan publiken förvänta sig?

– Det är en typisk fars. Med förväxlingar, bortförklaringar, försök att klara sig undan och allt det där. Det blir en bra fars, kort och gott.

Tror du att det finns en hunger från publiken att vilja se föreställningar live igen? 

– Jag tror det. Det känns som att det är rätt tid nu. Vi hoppas att allt kommer gå bra.

”Panik på kliniken” har spelats upp i Köping tidigare. Året var 1997 och av dagens ensemble fanns tre skådespelare med redan då: Sören Windal, Thula Djupsjöbacka och Rolf Hagelin.

– Det är lite kul för det var även första gången jag regisserade. Nu är vi tillbaka och det känns så himla bra, avslutar Pia-Kari Karlsson.

De spelar i ”Panik på kliniken” (karaktärer och skådespelare): 

 • David – Ulf Adolphson
 • Jane – Anna von Walden
 • Mike – Emil Lind
 • Leslie – Henrik Eriksson
 • Rosemarie – Rosmari Broström
 • Leslie – Sören Windahl
 • Översköterska – Therese Hagelin
 • Polisen – Göran Humlebäck
 • Sköterska – Siv Antonsson
 • Drake – Rolf Hagelin
 • Hubert – Roberg PG Törnqvist
 • Mamma – Thula Djupsjöbacka

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-