Kultur & nöje
17:52 | 21 november 2023

Munktorpsteaterns insamling gav 9 200 kronor till Bröstcancerfonden

Under årets föreställning "Stulen Kärlek" arrangerades en framgångsrik insamling.

Anna von Walden och Ewy Skott. Foto: Munktorpsteatern

Producenten för årets uppsättning, Anna von Walden, berättar i ett pressmeddelande att insamlingen organiserades genom ett lotteri där huvudvinsten var en konstnärlig tavla som spelade en betydande roll i själva föreställningen.

– Vi behövde en stor och exklusiv tavla av en lättklädd kvinna på scenen. Tavlan skulle stjälas av en karaktär i pjäsen för att sedan säljas vidare, förklarar Anna.

Tillsammans med regissören Togge Hellberg letade de efter lämpliga motiv som gav rätt känsla i pjäsen, men utan framgång. Då bestämde sig Anna för att måla tavlan själv.

– Jag har tidigare ägnat mig åt måleri och kände att det var dags att plocka fram mina målarpenslar och färger för att skapa något unikt, berättar Anna, som nu kan lägga till konstnär till sin meritlista.

Anna von Walden och Ewy Skott. Foto: Munktorpsteatern

I teaterns foajé såldes lotter för 20 kronor styck, och intresset var stort med långa köer för att stödja insamlingen och få chansen att vinna tavlan.

– Att ha ett lotteri till förmån för Bröstcancerfonden känns fint i hjärtat. Bröstcancer är tyvärr vanligt och det är många som drabbas. De flesta känner någon som varit eller är sjuk. Det behövs pengar till forskning, säger Anna.

Efter den sista föreställningen samlades teaterns medlemmar för att dra en vinnare. Det blev Ewy Skott från Köping, som besökte föreställningen tillsammans med två väninnor i höstas.

– Jag skänker gärna pengar till forskning och välgörenhet av olika slag,” säger Ewy.

– När vi hörde om lotteriet och insamlingen, samt var pengarna skulle gå, var det självklart att köpa en lott!

Nu återstår det för Ewy att hitta en lämplig plats för tavlan i sitt hem.

– Jag har redan en tanke om var jag ska placera tavlan, det kommer bli fint, säger Ewy.

Skådepelarna i årets uppsättning: Robert PG Törnqvist, Siv Antonsson, Daniel Hjalmarsson, Anna von Walden, Togge Hellberg, Emma Molander, Ulf Adolphson och Sören Windahl. Foto: Munktorpsteatern

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-