Basket
12:20 | 2 mars 2021

Mycket tufft motstånd för Stars när ligaspelet återupptas

Tre veckors speluppehåll över: ”Kunnat nöta mer på detaljer”.

Foto: David Eriksson

Senast Köping Stars spelade en ligamatch var den 9 februari i förlusten hemma mot Jämtland. Under tisdagskvällen drar seriespelet igång igen. Köping Stars-tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis ser både för- och nackdelar med uppehållet.

– Vi tappar lite av rytm och tempo men har i gengäld kunnat nöta mer på detaljer, säger Stars-tränaren till klubbens hemsida.

Tio omgångar återstår av SBL:s grundserie. Här näst för Köping Stars väntar tabelltvåan Norrköping hemma i Karlbergshallen under tisdagskvällen.

Stjärnguarden CJ Jackson ser fram emot Norrköpings besök och avslutningen av grundserien.

– Det blir alltid lite extra när det drar ihop sig till viktiga matcher, säger amerikanen.

Stars har hittills haft en jobbig säsong 14 förluster och åtta segrar. CJ Jackson tror dock att laget kommer bli bättre ju närmare de kommer slutspelet.

– Jag blickar aldrig bakåt, utan ser framåt. Vi har ett lag som blir bättre dag-för-dag, och med en allt mer stärkt lagkänsla.

Under säsongen har Köping Stars mött Norrköping Dolphins vid två tillfällen. Båda matcherna spelades i Norrköping och slutade med vinst för hemmalaget (87-79 och 94-86).

– Vi var ganska nära i båda matcherna, så givetvis går vi givetvis för seger. Men det är ett bra lag vi möter, säger “Jotti”.

Han säger vidare:

– Offensivt handlar det om att fortsätta skjuta bra. Vi är trea i ligan i trepoängsskyttet, och vi ska givetvis fortsätta att vara bland de främsta. Sen handlar det att ta kampen i en-mot-en-situationerna.

Under tisdagskvällen får Stars klara sig utan amerikanen Jonah Mathews som tvingas till ett karantänuppehåll efter en USA-utflykt under speluppehållet. Nyförvärvet Leonard Halling-Ibo får på grund av SBL-regler vänta på sin debut. Den väntas ske i hemmamatchen med Nässjö den 16 mars.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-