Motion
05:57 | 29 oktober 2023

Över 1 000 deltagare när KKOK sammanfattar årets Hittaut

Orienteringsklubben siktar på en fortsättning av den populära aktiviteten även nästa år.

Mats Landqvist och Kenneth Larsson från Köping-Kolsva Orienteringsklubb. Foto: David Eriksson

När 2022 sammanfattades satte Köping-Kolsva Orienteringsklubb upp ett mål att locka minst 1 000 deltagare till årets upplaga av motionsaktiviteten Hittaut.

Det målet uppnåddes utan större bekymmer. 1 019 personer deltog och 40 428 registreringar gjordes vid KKOK:s checkpoints som fanns på olika platser i Köping, Kolsva och Kungsör.

– Det har gått bra i år. Vi började sista april med att stå ute på stan och dela ut kartor. Sen har det rullat på. Vi har haft folk hela vägen från Norrland ner till Skåne som kommit hit och deltagit. Hela Sverige har representerats och det visar att det finns ett stort intresse, säger Kenneth Larsson, vice ordförande i Köping-Kolsva OK.

Vilken feedback har ni fått?

– Det är många som tycker det är roligt och utmanande. Hittaut gör att folk går ut och utforskar nya skogsområden häromkring. De som bor på till exempel Elund här i Köping känner ju till Ållestaskogen, men kan väldigt lite om Nibbleskogen. Det blir mycket nytt och det verkar deltagarna uppskatta. Vi är väldigt nöjda med det här äret, säger Mats Landqvist, kassör i KKOK.

Redan nu har Kenneth och Mats fått frågor om Hittaut kommer tillbaka även nästa år. Precis som Magazin24 rapporterat tidigare så är det fortfarande osäkert.

– Vi siktar på att köra vidare, men det är många pusselbitar som ska falla på plats först. Att arrangera Hittaut medför en del kostnader för klubben och det måste vi lösa på något sätt, säger Mats.

Kenneth Larsson avslutar:

– Vi hoppas på en fortsättning och är villiga att jobba vidare med Hittaut. Vi hoppas bland annat kunna få skolorna involverade för att få in det här i undervisningen, men vi får se helt enkelt.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-