Fotboll
09:07 | 24 april 2021

Rundkvist: “Hoppas och tror vi får en bra trupp”

Forsby FF söker ytterligare en målvakt för att komplettera truppen inför säsongen.

Foto: David Eriksson/Arkiv

Förra året satte coronapandemin käppar i hjulen inför fotbollssäsongen och det mesta tyder på att även årets säsong påverkas kraftigt.

Forsby FF har förberett för två damlag, ett i division 3 och ett i division 4. Men flera frågor är fortfarande obesvarade.

Hur mycket vet ni om säsongspremiären i nuläget?

– Just nu är det sagt att serierna ska starta tredje helgen i maj, men om inte restriktionerna släpper snart så kommer serierna att lottas om och spelas som enkelserier med start i augusti, säger Robert Rundkvist som är en av fem personer i ledarstaben för de två damlagen.

I ledarstaben ingår även Mia Widén, Roger Karlsson, Cassandra Söder och Ida Asp.

Hur ser årets trupp ut?

– Truppen ser bra ut, men vi söker efter ytterligare en målvakt. Vi har fått in ett par tjejer som flyttat till Köping, samt att hela 05-truppen har flyttats upp. Vad gäller spelare som slutat så är det fortfarande lite oklart eftersom alla ännu inte fått börja träna.

Rundkvist konstaterar att försäsongen hade kunnat flyta på smidigare.

– Försäsongen har inte varit helt optimal eftersom inte alla fått träna och att alla träningsmatcher har ställts in. Men det har sett bra ut på träningarna.

Har det varit lättare eller svårare än förra året med tanke på corona?

– Svårare eftersom vi inte haft möjlighet att spela ihop hela truppen, men även lättare eftersom vi haft en större träningstrupp att tillgå i år.

Vilken slags fotboll vill ni spela säsongen 2021?

– Vi kommer att spela i både division 3 och division 4. Spelsystemet för båda serierna kommer att vara 4-3-3 med fokus på bra passningsspel och mycket rörelse. Vi vill också att alla ska vara delaktiga i spelet, både offensivt och defensivt.

Hur skulle du beskriva årets trupp?

– Lite osäkert än hur den ser ut när serierna drar igång, men jag är hoppas och tror att vi kommer få en bra trupp som kan hävda sig väl i båda serierna. Det enda som oroar lite just nu är att vi bara har en målvakt, avslutar Robert Rundkvist.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-