Basket
23:56 | 12 november 2021

Stars föll i dramatisk hemmamatch

Nässjö fick sin revansch på Köping Stars under fredagskvällen, och Dominic Robb motbevisade alla som någonsin har tvivlat på honom.

Köping Stars föll hemma mot Nässjö. Foto: Michaela Ericzén

När Köping Stars tog emot Nässjö Basket på fredagskvällen efter två raka segrar kokade hallen av förväntan, kunde Köping upprepa senaste bragden när de besegrade Nässjö på bortaplan i början av säsongen?

Dominic Robb bjöd fort upp till show med en publikfriande dunk och spelet var igång.

– Jag tycker att vi spelar väldigt hårt idag, vårt största problem är våra offensiva returer och det är det som är orsaken till att vi förlorar, säger en besviken Robb efter matchen.

I halvtid ledde Nässjö med 42-48, men den gänglige poängmaskinen konstaterar att Stars satte i en högre växel under matchens andra hälft.

– Mot slutet började vi spela bättre och hårdare, men samtidigt studsade bollen olyckligt några gånger och vi hade några missförstånd i försvarsspelet. Vi kommer att komma tillbaka starkare nästa match, det är jag säker på.

Dominic Robb. Foto: Michaela Ericzén

Med 13 sekunder kvar sköt Dominic Robb i en trepoängare som gav Köping en riktig vinstchans när ställningen var 83-84, men i slutsekunderna var Nässjö det starkare laget och besegrade Köping med 83-86.

Vad tycker du om din egen insats, 33 poäng?

– Jag är ganska stolt för jag har aldrig gjort så många poäng och så många människor har sagt att jag inte kan göra så mycket poäng och att jag inte kan klara mig i ligan, men med det här motbevisar jag dem, avslutar Dominic Robb.

Köping–Nässjö 83–86

(16–22, 26–26, 22–19, 19–19)

Poäng, Köping: Dominic Robb 33, Liam O’Reilly 22, Tim Carlsten 7, Kevin Peterson 7, Tope Arikawe 6, Ernests Kalve 5, Erik Flood 3

Publik: 843

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-