Basket
11:19 | 23 april 2021

Stars går för kvittering ikväll

Coach Nikolaidis: "Det här är matchen vi måste sno"

Köping Stars tränare Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Köping Stars föll i den första kvartsfinalen borta mot Norrköping Dolphins med 71–84 i onsdags. Ikväll väntar rond två av som mest fem. Återigen spelar Stars på bortaplan. Tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis hymlar inte kring matchens betydelse.

– Det är en jätteviktig match för oss. Det är svårt att vinna mot Norrköping. Om vi skulle förlora ikväll är det inte omöjligt att vinna tre raka, men nära på. Det här är matchen vi måste sno, säger han till Magazin24.

I onsdags ledde Stars vid ett tillfälle i tredje quartern med tolv poäng, men avslutade svagt och förlorade.

– Sist gjorde vi 25 bra minuter, men de sista 5-10… Den nivån håller inte mot Norrköping.

Köping kommer till spel med samma manskap som i onsdags (Alexander Larsson och Mourwell Mourwell saknas). Inför fredagens match pekar coach “Jotti” ut flera områden som måste stämma för att Stars ska utjämna till 1–1 i kvartsfinalserien.

– Returtagning är jätte, jätteviktigt. Sist hade vi 15 färre returer, då är det nästan omöjligt att vinna. Den måste åtminstone vara jämn.

Fler viktiga detaljer:

– Offensivt behöver vi straffa deras aggressiva försvar. Det blir nästan lite fotbollsspråk, men vi behöver slå den extra passningen och löpa oss till bra lägen.

– Defensivt behöver vi orka stå emot. Kanske strypa på tempot när de anfaller. Norrköping är väldigt bra i snabba spelvändningar.

– Viktigt också att vi tar bra skott så att vi kan ha kontrollerade defensiva spelvändningar. Att vi har dem framför oss när vi ska hem i försvar, säger “Jotti”.

Matchen startar 18.04 ikväll. På måndag väntar sedan kvartsfinal nummer tre. Då får Köping Stars, för första gången någonsin, spela en slutspelsmatch hemma i KB-hallen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-