Basket
09:00 | 29 juni 2020

Stars inleder mot svenska mästarna

Den kommande säsongen i basketligan startar med en riktig smällkaramell: SM-bronsmedaljören Köping tar emot mästarna från Borås. "Det blir en rivstart", säger Stars tränare Panagiotis Nikolaidis.

Stars tränare Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Foto: Magazin24/Arkiv

Den gångna säsongen avslutades abrupt på grund av coronapandemin. Den kommande säsongen inleds med en knall. Det stod klart förra veckan då Svenska Basketförbundet släppte ett preliminärt SBL-schema.

Köping Stars tar emot SM-vinnaren Borås, som tidigare i veckan förlängde med stjärnan DeAndre Davis, den 20 oktober.

– Det är inspirerande för oss att möta de som vann serien förra året. Man kan vrida och vända på det och säga att vi spelar utan press, men det är bara att gilla läget. Det blir en rivstart, säger Panagiotis “Jotti” Nikolaidis.

För närvarande jobbar Stars med lagbygget inför kommande säsong. Sportchefen Christer Sjögren har lämnat, precis som Lukas Friberg (klar för Uppsala).

Klart, i skrivandes stund, är att Gustav Hansson ansluter från Jämtland samt att egna produkten Simon Klasmaa förlänger.

– Lite medvetet har vi avvaktat med amerikanska spelare då vi behöver veta mer exakt vad vi behöver, säger “Jotti”.

Starscoachen ser det inte som sannolikt att någon av fjolårets amerikaner – CJ Jackson, Gary Blackston och Jeremy Combs – återvänder till Köping i höst.

– Alla tre letar mer pengar och större ligor. Jag har personligen fått samtal från Tyskland, Belgien och Frankrike gällande CJ och Jeremy.

Förra veckan blev det också klart att Stockholmsklubben Fryshuset ersätter Djurgården i basketligan.

Fryshuset anfördes av den förre Stars-profilen Aleksa Solevic. Den serbiske pointguarden blev en publikfavorit under sin tid i Köping. Nikolaidis säger att det vore kul att få möta Solevic om han stannar i Fryshuset.

– Han har gjort mycket för Köping och det vore väldigt kul att se honom i “Kabbehallen” igen. Om det skulle bli så är jag säker på att publiken skulle bemöta honom med värme, säger Starscoachen.

Fotnot: Stars andra match skulle enligt det preliminära spelschemat vara mot Wetterbygden. De drog sig dock ur basketligan i slutet av förra veckan.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-